3 (forskellige) opskrifter på tyrkisk cacik (tzatziki)

Del på:

Cacik er en yoghurt-dressing med agurk og hvidløg. De fleste danskere kender dressingen under navnet tzatziki, men i Tyrkiet kaldes det Cacik.

Cacik er perfekt tilbehør til en lang række tyrkisk mad, særligt stærk og krydret mad som eks. lam, kebab og Köfte eller bare sammen med frisk ristet pitabrød.

Hvor cacik / tzatziki præcis kommer fra er svært at fastsætte. Græskerne mener det er deres, tyrkerne siger det er tyrkisk og rejser man rundt i mellemøsten kan man finde en variation i næsten hvert land. Selve ordet skulle dog stamme fra det armenske cacig.

Forskellige regioner af Tyrkiet laver Caciken forskelligt, og ligeså gør de mange tyrkiske madbloggere. Vi har samlet opskriften på cacik fra 3 af de bedste danske blogs om tyrkisk mad. 

Tzatziki served on a plate

1) Opskrift nr. 1 på tyrkisk cacik kommer fra den tyriske madblog Dejligt.com. Bloggen er lavet af Rukiye Benli, som i år også har udgivet den tyrkiske kogebog Mit tyrkiske køkken – fra dolma til delight.

Ingredienser:

1/2 liter drænet yoghurt på bæger eller græsk/tyrkisk yoghurt 10%

1 mellemstort fed hvidløg

1 agurk

salt

En lille smule tørret mynte og olivenolie

Fremgangsmåde:

Udhul din agurk med en ske, og skær den faste del af din agurk i skiver. Riv eller pres hvidløget ned i yoghurten, smag til med salt og rør dine agurker ned i. Server i en skål, og lige før servering drys med tørret mynte og dryp lidt olivenolie henover.

cacik-2

Ingredienser:

1 agurk

1 fed hvidløg

3 dl tyrkisk yoghurt

2 spsk olivenolie

1 spsk tørret mynte

2 spsk hakket dild

Salt & og peber

Fremgangsmåde: 

Riv agurken groft og pres væden fra. Rør presset hvidløg og agurken ud i den tyrkiske yoghurt. Tilsæt det halve af det tørrede mynte og hakket dild og olivenolie. Smag til med salt og peber. Resten af mynten, olien og hakket dild bruges til pynt.

 

Har du også en god opskrift på cacik, så er du velkommen til at tilføje den i kommentarfeltet!




Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.