Alanyas S kager – S pasta

Del på:




Når man drikker tyrkisk te, så hører der sig en lille småkage til.

En af de mest populære småkager i Alanya er S kagerne, og faktisk er den så populære i Alanya, at man i andre dele af Tyrkiet kalder dem for Alanyas S kager. 

S kagerne kan holdes sig friske længe og at de smager også skønt sammen med tyrkisk kaffe , Salep eller et glad sødt saftevand.

Ingredienser:

250 gram smør
1 vandglas olie
2,5 vandglas flormelis
3 æg
1 pakke bagepulver
1,5 tsk karbonat med lidt citron på
Mel

Fremgangsmåde:

Mix alle ingredienserne, med undtagelse af melet. Tilføj derefter melet lidt efter lidt til dejen er blød og smidig. På tyrkisk siger man den skal være ligeså blad som en øreflip. Rul dejen ud til en lang pølse, skær den ud i mindre stykker og form kagerne som Sér. Pensel kagerne med et æg.

Bag kagerne i en 180 grader varm ovn til de er gyldne.

Serveringsforslag: Kagerne kan også laves med revet appelsinskal




GemGem

Facebook
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.