Opskrift på Aşure – Noahs budding

Del på:





Aşure er på dansk kendt som Noahs budding, og i disse dage giver man aşure til venner og naboer.

Aşure betyder tiende på arabisk, og aşure buddingen laves derfor på den 10. dag i islamisk måned Muharrem.

Historien bag aşure

Historien om hvorfor man laver aşure buddingen er mange, og ikke engang turkerne selv er enige om hvorfor de laver den, men lave den det gør de, og når de laver den så deler de den med de fattige, naboer, venner og familie.

De fleste siger man laver aşure, fordi det var den dag Noahs ark sejlede på land ved Tyrkiets højeste bjerg Ararat. Buddingen blev lavet af Noah og hans familie af de sidste madvare de havde tilbage på arket, og deraf det danske navn Noahs budding. Andre historier går på at det er den dag gud redde jøderne fra Faraoen eller den dag profetens barnebarn profet Ahmed blev dræbt. Måske er det muligt at alle tingene rent faktisk skete den sammen dag.

Sådan laver du aşure budding

Hver tyrkisk familie er kendt for at lave sin egen aşure og ofte er opskrifterne nærmest en familie hemmelighed. Mange tyrkere siger at en ægte aşure skal indeholde mellem 7-77 forskellige ingredienser som f.eks korn, bønner, frugter og nødder.

Se opskrift under fotoet





noahs budding, budding noah, asure opskrift, ashure opskrift, opskrift på asure, opskrift på ashure

Ingredienser til Alanya.dks aşure

500 gram hvedekerner
75 gram ris
200 gram kikærter
200 gram hvide bønner
200 gram hasselnødder
200 gram tørret abrikoser
200 gram rosiner
3 liter vand
4 dl mælk
600 gram sukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber

Topping

26 gram hasselnødder
25 gram rosiner
100 gram valnødder
Kernerne fra 1 granatæble
Kanel

Fremgangsmåde:

Kog de hvide bønner og kikærterne i hver sin gryde

Vask hvedekerne og kom dem i en gryde. Overhæld hvedekernerne med kogende vand og lad det derefter koge i 10 minutter. Hæld vandet fra og overhæld endnu engang hvedekerne med kogende vand. Fortsæt processen til hvedekerne er bløde

Når hvedekerner er bløde blandes de i en gryde med de kogte kikærter og de kogte hvide bønner sammen med de tørre abrikoser, rosinerne og ris og massen koges i 15 min.

Efter 15 min tilsættes varm mælk, hasselnødder, sukker, salt og peber. Kog massen igen i 15 min.

Efter 15 min hældes massen op i skåle, og til afkøling. Efter afkøling pyntes skålene med aşure med toppingen.

Vil du find din egen aşure smag?

Hvis du gerne vil skabe din hel egen aşure, så kan du f.eks tilføje appelsin, dadler, figner, mandler, eller noget helt tredje. Du kan også tage abrikoser, rosiner eller hasselnødderne ud af vores opskrift. Prøv din frem når du laver aşure og glem ikke at dele ”Noahs budding” med dine venner og familie!

 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk budding
  • Tyrkisk dessert
  • Tyrkiske noahs budding




Facebook
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.