Opskrift på Pişi – Tyrkiske pandekagebrød.

Del på:

sunweb rejser til tyrkiet

Vi har sagt det før, og nu siger vi det igen; Når man besøget Tyrkiet, så er det et kæmpe must at prøve tyrkisk morgenmad!

En af de lækre ting, der bliver serveret til en traditionel tyrkisk morgenmad er Pişi brødene. De serveres oftest varme og er perfekte med ost, honning, æg, marmelade osv.

Pişi er lækre tyrkisk pandekagebrød, som er søde i smagen og meget velsmagende til morgenmad. Hvis du ikke kan få nok af tyrkisk morgenmad, og gerne vil give det et skud at lave det selv, så er Pişi brødene også der et must. Vi har oversat opskriften på Pişi brød her: 

Ingredienser:

500 gram mel

1 ½ tsk. salt

½ pak gør

1 tsk. bagepulver

1 spsk. olie

3 dl lunkent vand

Olie til stegning.

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne blandes sammen med undtagelse af det lunke vand, der tilsættes lidt ad gangen. Dejen æltes grundigt, men må gerne klistre lidt. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.

Dejen slåes ned og forme 10 boller på størrelse med en donut og pres dem flade. Lav 3 lufthuller i hver ”donut”. Fyld en pande med 2 cm olie til stegning af pisierne. Når olien er meget varm lægges den flade dej forsigtigt i, og den vil hurtigt boble op. Kagen vendes efter et par minutter med en gaffel. De færdige brød lægges til afdrypning på en tallerken med køkkenrulle. Husk hele tiden af holde mængden af olie på omkring 2 cm.

Traditionelle tyrkiske husmødre laver ofte brødene over åben ild, dette kan blandt andet kan ses hver år Alanya Internationale turistfestival. Brødende kan bages i oven på en bradepande.

Pişi kan serveres både varme og kolde, til morgenmad eller frokost. Pişi er også fryseegnet.

Læs også: 5 steder at spise tyrkisk morgenmad i Alanya




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.