Tyrkisk opskrift: Pide brød (Pide ekmek)

Del på:





Tyrkerne spiser brød hele året rundt og til alle måltider. Normalt spises der franskbrød, men under ramamdanen, så er det almindeligt at skiftet det aflange franskbrød ud med et rundt fladt pide brød. 

De runde brød er en dejlig afveksling, og brødene smager godt til både supper og kødretter. Hvis du ikke ønsker at købe et pide brød, eller måske ikke er i Alanya,hvor de sælges på et hvert gadehjørne, så frygt ej. Vi har nemlig oversat opskriften på det lækre Pide brød.

Ingredienser:
Til 4 små brød.

3 dl mælk
550 gram mel
1 pose tørgær
2 æg
1 tsk. olivenolie
½ tsk. sukker
salt
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. Nigella frø

Fremgangsmåde:

Lun mælken. Sigt 500g mel ned i skålen og bland det med tørgær, salt og sukker. Kom 2 ½ dl mælk og det ene æg i delen og ælt grundigt. Dæk dejen til og lad den hæve et varmt sted i ca. 30 minutter.

Varm ovnen op til 275 grader. Form den hævet dej til 4 kugler. Læg dem på et meldrysset bord og rul dem ud til de er ca. 1 cm tykke. Lad dem hvile i ca. 10 minutter.

Pisk det andet æg sammen med resten af mælken og olivenolien. Tryk ”ruder” i delen med melede fingerspidser og prik den med en gaffel.

Pensl brødene med æggemassen og drys sesamfrø og nigella frø ud over brødene.

Bag brødene i ovnen i ca. 10 minutter.

ramadan brød, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Brød fra Tyrkiet
  • Tyrkisk brød
  • Tyrkisk pide brød




Facebook
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.