Det tyrkiske køkken: Et af verdens bedste!

Del på:

Artiklen er også udgivet i Alanya.Dks 3 magasin

Det siges at det tyrkiske køkken er et af de bedste i verden. Men hvad gør det tyrkiske køkken så specielt og det tyrkiske mad så fantastisk lækkert?

Vi har lavet en liste med 6 grunde til, at det tyrkiske køkken er verdens bedste.

Det tyrkiske køkken er traditionelt

Mange af de populære retter som de tyrkiske familier spiser i dag, er traditionelle retter, som er gået i arv i mange generationer. En ægte tyrkisk kok bruger ikke deciliter mål og madvægte, hun smager sig frem, til maden har den rigtige tyrkiske smag.

Det tyrkiske køkken er sundt

Tyrkiet er et land, der er rigt på frugt og grøn. Derfor bruges der altid friske råvarer i ægte tyrkisk
madlavningen. Faktisk koster en dåse flåede tomater mere end et kilo friske tomater i Alanya, så der er ingen undskyldninger for ikke at bruge de friske råvarer. Hver dag er der Bazar forskellige steder i Alanya. Kød er ikke det vigtigste ingrediens i de tyrkiske retter, da kød er dyrt, og der i de fleste tyrkiske hjem er mange munde, der skal mættes.

Adana-kebab

Det tyrkiske køkken er nye smagsoplevelser

Tyrkerne tilbereder deres mad på andre og mere spændende måder.
De fleste danske turister vil nok give os ret i at:
• Tyrkisk tilberedte ris smager bedre.
• Kylling i Tyrkiet er mere saftigt end i Danmark.
• Frisk presset juice er mere lækkert i Tyrkiet.
• Morgenmad i Tyrkiet er et festmåltid.
• At man aldrig kan få for meget Lavas (fladbrød der serveres til forret)




spice-1383075_1280

Et køkken med lækre krydderier

Udover frisk lækkert frugt og grønt, så bruger tyrkerne også krydderier til at gøre deres mad fantastisk og velsmagende. Paprika, persille, spidskommen, kanel, muskat nød, mynte og kirmizi biber (rød chili peber) er bare nogle af de krydderier, der dagligt bliver brugt i madlavningen. Krydderierne bliver som regel købt på bazar i store portioner eller dyrket i tyrkernes have.

Se listen over Alanyas bazarer her!

Tyrkiet er også for vegetarer

Når man er vegetar, kan det til tider være svært at spise på restaurant, og blive ordentlig mæt. I Tyrkiet er dette intet problem. Det tyrkiske køkken har masser af lækkert mad til vegetarer. For at nævne nogle klassikere: Falafel, hummus, og lækker omelet med grønsager (på tyrkisk menemen). Men er man som vegetar klar til nye udfordringer så prøv Çig köfte, börek med ost eller kartoffel, kumpir (bagt kartoffel med ost og blandet fyld), mercimek suppe (rød lincesuppe) eller Pide med forskellige oste. Desuden har Tyrkiet et stort udvalg af oste, som ikke fås i Danmark, så tag en tur i supermarkedet på jeres ferie.

baklava, tyrkisk dessert, tyrkisk værtindegave, hvad er tradition i tyrkiet, hvad er baklava, hvor kan man købe baklava, hvor kommer baklava fra, hvordan lavet man baklava

En verden af søde kager

Efter at have nydt et lækkert tyrkisk måltid, skal der drikkes tyrkisk te og spises kage. Den mest almindelig kage er baklava. Baklava en traditionel kage i Tyrkiet, lavet af fillodej med hakkede nødder. Mens den er varm, hældes der en lage over, fremstillet af sukker, citron og vand. Dette gør kagen meget meget sød. Derover findes der et utal af færdiglavede kager ved bagerne og i de tyrkiske supermarkeder.

Har du fået mod på selv at lave tyrkisk mad? Så se Alanya.dks tyrkiske opskrifter her

Facebook

4 thoughts on “Det tyrkiske køkken: Et af verdens bedste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.