FestivallerNyhederNyt fra Alanya

12. Güres Oliebrydnings Festival

For 12 gang i træk bliver der i år afholdt Güres oliebrydnings festival i bjergene bag Alanya.

Güres Festivalen afholdes i år D. 30 og 31. juli.

Oliebrydning er en af Tyrkiets helt store nationale sportsgrene, og hvert år kan man opleve den utrolig brydningsform i bjergene bag Alanya.Det er i år 12. gang i træk oliebrydningsfestivalen bliver afholdt, og ud over oliebrydning kan du også opleve underholdende shows og tyrkisk musik. Der er blandt andet en gratis koncert med den kvindelige tyrkiske sangerinde Sibel Can.
festival i alanya, olie festival, olie brydning i tyriet, olie brydning, olie brydning i alanya, alnay olie brydning, tyrkiet olie brydning, güres festivali, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, festivaller i alanya.

Fakta om olie brydning

Traditionen med oliebrydning går helt tilbage til det osmanniske rige, og med stor sandsynlighed endnu længere tilbage.

Bryderen bliver kaldt Pehlivan. Han er iklædt stramme læderbukser, som kaldes kispet og bukserne vejer omkring 13 kgBukserne skal sidde så stramt som muligt, så modstanderen ikke kan gribe fat i dem under kampen.

Før kampen smørrer oliebryderne sig ind i oliven olie. Det gør de dels for at kunne modstå den stærke sol og dels for at gøre kampen mere spændende.

Oliebryderne dyrkes i deres landsby som helte. Mange tidligere brydere, er blevet legender i befolkningen og tales om med storhed. De yngste brydere er helt ned til 12 år, og oliebrydning er en sportsgren man træner sin krop til fra en helt ung alder og tager meget seriøst.


Kampen

Modstanderne findes igennem en lodtrækning.

Oliebryderen kan vinde en kamp på en af følgende 3 måder:

1. Løfte sin modstander op i navlehøjde og bære ham tre skridt

2. Vende modstanderen på hovedet ved at løfte ham op ved fødderne.

3. Tvinge hans ryg mod jorden.

En kamp kan være overstået være overstået på få minutter, men de kan også strække sig over 30-40 minutter.

Derudover er oilebrydning en venskabelig sport, og har modstanderen f.eks fået græs i øjet, stopper man et øjeblik.

875068288

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.