FestivallerNyt fra Alanya

15. Internationale sten skulptur symposium

Den 1. november starter det 15. Internationale sten skulptur symposium på havnen i Alanya.

På tyrkisk hedder symposium “15. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu”

Den internationale skulptur symposium har fundet sted i Alanya siden 2004. I 2017 og i 2015 var temaet for symposiumet sten, ligesom det bliver i 2018. I 2016 var konkurrencen med træ skulpturer.

De mange smukke skulpturer fra de tidligere års symposiums er udstillet forskellige steder rundt i Alanyas kommune, til glæde for både lokale og turister.

Deltagerne i årets Internationale sten skulptur symposium

Det 15. International Alanya Sten Skulptur Symposiums deltagere er 10 billedhugger fra 8 lande.

Til symposiumet var der ansøgninger fra 127 deltagere fra 40 forskellige lande. En jury lavede derefter en evaluering af deltagerne, hvorfra de 10 bedste blev fundet til årets sten skulptur symposium.

De 10 udvalgte stenhugger skal udføre forskellige gadeskulpturer efter eget valg med temaet hav- og havdyr. Til at lave skulpturerne får deltagerne en gigantiske marmorblok, som deltagerne skal skære og hakke ud, under det måned lange symposium i november.

De færdige skulpturelle værker vil blive præsenteret for offentligheden den 30. november bag Alanyas kommunen, hvor Alanyas borgmester Adem Murat Yücel også finder en vinder af årets skulptur symposium.

Det 15. International Alanya sten skulptur symposium består af følgende kunstnere;

Adriano Ciarli (Italien), Dimitry KRIVONOSOV (Rusland), Gemma GUERRA (Spanien), Kadriye Inal (Tyrkiet), Ivan STAYANOV (Bulgarien), Marian Nyanhongo (Zimbabwe), Olena Dodatko (Ukraine), Songul Telek (Tyrkiet), Valerian JIKI til (Georgia), Yildiz Guner (Tyrkiet)

Dommerne i konkurrencen er fra Mimar Sinan Fine Arts University samt to repræsentanter fra Alanya kommune.

Begivenheden er fra 1. november til den 30 november, og alle er velkommen til at kigge forbi og følge kunsternes arbejde ved Alanyas havn.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.