JuliNyhederNyt fra Alanya

21-22 Juli: 14. Güres Oliebrydnings Festival i Gökbel

I 2018 er det 14. gang i træk. der bliver afholdt Güres oliebrydnings festival i landsbyen Gökbel, i bjergene bag Alanya.

Oliebrydnings festivalen afholdes i år D. 21 og 22. juli.

På tyrkisk hedder festivallen 14. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri.

Oliebrydning er en af Tyrkiets helt store nationale sportsgrene, og hvert år kan man opleve den utrolig brydningsform i landsbyen Gökbel, ca 30 minutters kørsel fra Alanya centrum.

Det er i år 14. gang i træk oliebrydnings festivalen bliver afholdt. Festivallen strækker sig over 2 dage. Lørdag er ankomst dag, hvor der om aftenen er gratis koncerter, mens der om søndag er oliebrydning hele dagen.

De yngste brydere (fra 12 år) starter søndag kl. 09.00, og efterfølgende vil brydere blive ældre og ældre i løbet af dagen. Begge dage kan der på markedspladsen købes mad og drikke, samt lokale vare.

Ønsker du at deltage i festivallen, så husk solcreme, vand, gode sko, kontanter og kamera.

Læs også: Eurodan arrangerer turer til Güres oliebrydnings festival i Gökbel

Oliebrydning, festivaller i alanya, alanya festival, tyrkiets nationalsport, national sport tyrkiet, alanya, oplevelser i alanya

Gratis koncerter til oliebrydnings festivallen

På oliebrydnings festivallens første dag, lørdag D. 21 juli, vil der om aftenen blive afholdt 2 koncerter. Koncerter er som følger:

Kl 21.00 – MUAZZEZ ERSOY

Kl 22.30 – ÜMİT BESEN

Læs også: 10 interessante fakta om tyrkisk oliebrydning

olie brydning alanya, Gökbel, oliefightning, festival alanya, alanya olie brydning

Fakta om olie brydning

Traditionen med oliebrydning går helt tilbage til det osmanniske rige, og med stor sandsynlighed endnu længere tilbage.

Bryderen bliver kaldt Pehlivan. Han er iklædt stramme læderbukser, som kaldes kispet og bukserne vejer omkring 13 kg. Bukserne skal sidde så stramt som muligt, så modstanderen ikke kan gribe fat i dem under kampen.

Før kampen smørrer oliebryderne sig ind i oliven olie, og deraf kommer navnet oliebrydning. De smøre sig ind i olivenolie, dels for at kunne modstå den stærke sol og dels for at gøre kampen mere spændende og udfordrende.

Oliebryderne dyrkes i deres landsby som helte. Mange tidligere brydere, er blevet legender i befolkningen og tales om med storhed. De yngste brydere er helt ned til 12 år, og oliebrydning er en sportsgren man træner sin krop til fra en helt ung alder og tager meget seriøst.

olie brydning alanya, Gökbel, oliefightning, festival alanya, alanya olie brydning
Oliebrydnings kampen

Modstanderne findes igennem en lodtrækning.

Oliebryderen kan vinde en kamp på en af følgende 3 måder:

1. Løfte sin modstander op i navlehøjde og bære ham tre skridt

2. Vende modstanderen på hovedet ved at løfte ham op ved fødderne.

3. Tvinge hans ryg mod jorden.

En kamp kan være overstået være overstået på få minutter, men de kan også strække sig over 30-40 minutter.

Derudover er oliebrydning en venskabelig gentleman sport, og har modstanderen f.eks fået græs i øjet, stopper man et øjeblik.

Læs også: Oliebrydning, Tyrkiets nationalsport

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.