24/4 – 23-/5: Ramadanen 2020

Ramadanen er muslimernes faste måned.

I 2020 er ramadanen fra D. 24. april til D. 23. maj. Efter Ramadanen starter Şeker Bayramı.

Şeker Bayramı, også kendt som Sukkerfesten på dansk. Şeker Bayramı bliver også kaldt Ramadanen Eid, Eid es-Seghir og Ramazan Bayramı.

Læs også >> Rejsebloggen: Ramadanen er slut – Sådan gik min måned

Ramadanen under COVID-19

Det er måske meget åbenlyst for mange, at i år bliver den første ramadan med COVID-19.

COVID-19 har forandret hele verden på ingen tid, og den kommer også til at have stor betydning for den traditionelle måde, ramadanen normalt bliver afholdt på.

Den største forandring bliver bøn i moskéerne. Den tyrkiske regering har bedt folk om at gennemføre de daglige bønner i deres hjem. Normalt vil folk tage i moskéerne for at gennemføre de 5 daglige bønner, men det bliver i år ikke en mulighed, for at undgå spredning af COVID-19.

Under ramadanen er det også normalt af muslimske foreninger, moskeér og kommunen tilbyder gratis måltider efter solnedgang, når fasten brydes, men dette koncept vil også blive anderledes i år.

Dertil opfordres det til folk ikke mødes i grupper.

Siden den 10. april har der været hjemmekarantæne i weekenderne og der er ikke sat en slut dato på hvornår “karantæne weekenderne” ophøre, hvilket betyder af det som minimum er aktuelt i den første weekenden under Ramadanen.

Læs også >> Güllaç – Tyrkisk ramadan kage

Fakta om Ramadanen og hvad det er

Formålet med Ramadanen

Formålet med fasten er at den fastende erfarer sultfølelsen som de fattige og nødlidende børn og voksne i verden, der må gå i seng på tom mave.

Ved at faste bliver rig og fattig bliver på samme niveau. Nogle opfatter fasten som en fysisk, moralsk og åndelig prøve på lydighed og disciplin overfor Allah, og de mener at fasten er med til at styrke dem som mennesker.

Den islamiske kalender og Ramadanen

Ramadan er det arabiske navn på den niende måned i den islamiske kalender.

Den islamiske kalender er en månekalender. Det betyder at en måned i den islamiske kalender går fra og med den nat, det er nymåne til den næste nymåne. Den islamiske kalender kaldes ”Hijri”.

Når solen går ned

Hver aften under ramadanen, når solen går ned i Alanya, bliver der affyret et kanonskud, som afslutter dagens faste. Frem til 2018 blev kanonskuddet affyret fra borgen, men siden 2019 er skuddet blevet affyret fra området nær I LOVE ALANYA skiltet.

Når fasten slutter er det igen tilladt at spise, drikke, kysse m.m. Fasten brydes i mange hjem med et stort aftensmåltid, kaldet iftar.

Læs også >> Guide: 10 ting du skal vide om ramadanen

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.