Helligdage og mærkedageNyhederNyt fra Alanya

31/7 – 03/8 2020: Offerfesten Kurban Bayram

I morgen fredag starter Kurban bayram 2020.

På dansk kalder vi Kurban Bayram for offerfesten.

Kurban Bayram bliver også kaldt Eid al-Adha og er en officielle tyrkiske helligdage.

Den islamiske kalender er en månekalender, og derfor er det islamiske år 10-11 dage kortere end den gregorianske kalender. Muslimske højtider følger derfor ikke årstiderne, men falder hvert år en 10-11 dage tidligere end året før i forhold til den verdslige kalender. Kurban Bayram starter 2 måneder og 10 dage efter Ramadanen slutter. I 2020 falder Kurban Bayram fra 31/7 – 3/8.

Læs også: Helligdag og specielle dage i Tyrkiet 2020

Slagtninger under offerfesten og Covid-19 i 2020.

Det er normalvis køer, geder, får, der sælges. En sjælden gang imellem sælges der også kamler.

I 2020 har Alanya´s kommune besluttet at der p.g.a COVID-19 ikke må sælges køer (og kamler) så derfor må man i år KUN slagte får og geder.

Kommunen giver på deres hjemmeside ikke en detaljeret beskrivelse af, hvorfor der ikke må slagtes køer, men begyndelse skal måske findes i at en ko´s kød normalt bliver fordelt mellem 1-7 familier. Det gør mindst én fra hver familie ville møde op til slagtningen og at det ferske kød derfor blivet berørt af mange personer, hvilket øger chancen for smitten af Covid-19.

Modsat bliver en ged eller et får slagtet af én familie (man går ikke flere familier sammen for at slagte) og derfor er der kun en person til stede fra familien udover slagtnings personalet og eventuel imam.

I 2020 skal ALLE også beslutte tid til slagtning af deres dyr, så den sociale afstand bliver overholdt i Alanya samt at alle skal bære masker. En person må maks. booke to tider til slagtning.

Læs også: 30+ måder at rejse på – hvor mange har du prøvet

kurban bayran, offerfesten tyrkiet, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, tyrkisk offerfest, Eid mubarak

Sådan fordeler man det slagtede kød

Når man slagter et dyr, lige meget om det er en ged eller et får, til offerfesten, deler man det op i tre lige store dele: En del bliver givet til de fattige, en del giver du til familie og venner og en del er til dig selv og din familie.

Ifølge islam ofrer muslimer en ko, en ged, et får eller et større dyr for at mindes, da Abraham af Gud blev pålagt at ofre sin førstefødte søn Ismael. Abraham viste sin tillid og lydighed over for Gud ved at adlyde, og som belønning sendte Gud i sidste øjeblik en vædder, som han kunne ofre i stedet for sin søn.

I Koranen er der tale om en vædder eller et får, mens det i bibelen er omtalt som et lam.

Kurban bayram, kurban bayram alanya, kurban bayram tyrkiet, kurban bayram muslim, kurban bayram 2016,
Sådan så salget af geder ud i 2015 i Alanya

Lukket under Kurban Bayram

Under Kurban Bayram vil alle offentlige kontor være lukket. Det gælder blandt andet vand- og el selskaberne, banker, mange private virksomheder og kommunen.

I Alanya mærker turister normalt ikke meget til de tyrkiske helligdage, da byen lever af turisterne, og derfor holder mange virksomheder ikke fri eller lukker deres forretninger.

Under Kurban bayram ønsker man hinanden god bayram ved at sige Iyi bayramlar eller Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.

kurban bayran, offerfesten tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.