Nyt fra Alanya

8 gode grunde til, at holde ferie i Alanya

Alanya, på Tyrkiets vestkyst, er en spændende blanding af storby og middelalder.

Der er både sightseeing og farverigt natteliv at opleve; man kan nemt køre til Den Gamle By i Side, eller det berømte vandfald ved Manavgat, og om aftenen kan man besøge de mange barer, der løber langs havnefronten.

Kort fortalt er der noget for enhver smag i Alanya og nedenfor er 8 rigtig gode grunde til, hvorfor så mange danskere vælger, at tage dertil hvert år.

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar

Maden

Det tyrkiske køkken anses som værende et af de bedste i verden og især i Alanya, er der mulighed for fantastiske kulinariske oplevelser. De fleste af os kender til köfte, Shish kebab og baklava, men der er så meget mere at opleve. Besøg både bagerier, cafeer og restauranter for den komplette oplevelse.

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

Hammam

Den Tyrkiske spa-oplevelse, også kendt som tyrkisk bad, er ren forkælelse for kroppen. Der er forskellige varianter, men hovedprincippet er det samme: formålet er, at vaske og rense kroppen gennem dampbad, sæbe (typisk sort sæbe lavet af oliven), skrub og massage. Det tager gerne et par timer hvorefter kroppen føles frisk, ren og dejligt blød.

Alanyaspor, alanya forboldhold, tyrkisk superliga, superliga tyrkiet, alanyaspor tyrkisk superliga, fodbold i tyrkiet, tyrkisk fodbold, tyrkiske fodboldhold, alanya spor alanya fodbold, kampe i alanya, fodboldkampe i Alanya

Fodbold

Tyrkiske mænd og kvinder elsker fodbold og ser man en kamp her, er det en oplevelse. Alanyaspor, hvilket er Alanyas lokale fodboldklub, er et fantastisk hold, der har haft en fabelagtig sæson i 2019. Hvis man har mulighed for at se dem spille, kan man undersøge på forhånd, om der er planlagt en hjemmekamp, mens man er på ferie. Man kan derudover leve sig endnu mere ind i kampene, ved at tjekke odds for kampene og eventuelt spille online.

barbaring i Alanya, Alanya barbering, blev barberet i Alanya, Frisør i alanya, alanya frisør

Frisør

At gå til frisøren, er måske ikke det første man tænker på, når man er på ferie. Men i Alanya, er der god grund til at besøge en frisør: de er dygtige, hurtige, har en lang række eksotiske produkter og så er det ekstremt billigt, i forhold til danske priser. Derudover går de op i, at det skal være en oplevelse for kunderne. Det betyder, at der ofte inkludere massage, samt pedicure og manicure, hvis man er interesseret.

Alanyas strande, alanyas strande, strandene i alanya, hvilken strand er bedt i alanya, hvor ligger cleopatrastranden, bedste strand i alanya, Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya, verdens bedste strande

Vejret

På vestkysten regner det sjældent om sommeren, så der er næsten ingen chance for, at strandturen bliver aflyst på grund af dårligt vejr. Hvis du længes efter sol og varme, så er Alanya den helt perfekte destination.

Vandsport

I Tyrkiet generelt, men især Alanya-området, kan man dyrke alverdens former for vandsport. Man kan dykke, snorkle, leje en vandscooter, tage ud på bananbåd, surfing, samt meget andet. Er man mere til strand og fritidsbadning er det også perfekt: sandstrandende i Alanya er vidunderlige og perfekte til solbadning og let svømning.

Shopping

Shopping i Alanyas bazaaren er farverigt og spændende, og man kan shoppe alt fra krydderier og guld til gulvtæpper og tasker. Husk at tage forhandler hatten på: i Tyrkisk kultur generelt, prutter man om prisen. Man skal derfor ikke være bange for, at forhandle og holde fast i den pris, man vil betale for varen.

Priser

Priserne i Alanya er generelt langt billigere end mange af de andre charterfavoritter. Det betyder, at ligegyldigt hvad man har lyst til at foretage sig, så vil man ikke betale dyrt for oplevelsen – tværtimod. Se mere information omkring prisniveau her.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.