Helligdage og mærkedageNyhederNyt fra Alanya

Året der gik i Alanya 2016

Året 2016 går mod enden og vi ved Alanya.Dk vil gerne sige tak for i år.

Som afslutning på året har vi lavet en lille opsamling med årets mest populære artikler her fra siden og de støreste nyheder fra år 2016. 

magasin-alanya-dk

Årets Alanya.Dk magasin

I 2016 udgav Alanya.Dk vores 3. magasin og holdte en vellykket reception på Josefs Platz.  Magasinet kunne afhentes ved vores mange fantastiske samarbejdspartnere, mens Al home service og Panorama Homes Netværk har leveret magasinet ud i lejlighederne hos deres faste kunder. Hvis du ikke fik fingerne i årets magasin, og stadig ønsker at få finger i et, kan magasinet stadig bestilles på postordre. Se her hvordan du bestiller magasinet.

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Årets opskrift

Årets mest populære opskrift blev uden tvivl opskriften på tyrkisk fladbrød. På vores facebook side blev artiklen delt over 91 gange på 48 timer, og opslaget læst af mere end 30.000. Opskriften med tyrkisk fladbrød og dip er med rette en populær opskift, for den velsmagende forret er noget mange ser frem til i Alanya. Hvis du gerne vil lave tyrkisk fladbrød med dip, kan du finde opskrift her.

tyrkisk morgenmad, morgenmad tyrkiet, sådan laver du tyrkisk morgenmad, tyrkisk mad, verdens bedste mad

13 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet

Generalt er artikler om mad populære på vores side, og det skyldes naturligvis at det tyrkiske køkken er et af de bedste i verden. For 1 år siden lavede vi artiklen om 13 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet, og artiklen bliver aktivt læst og delt på de sociale medier. I artiklen fortæller vi om de 13 retter vi mener man bør smage mens man er i Alanya / Tyrkiet.

Gamle-alanya

I 2016 lagde vi et fotoalbum op, med billeder af Alanya fra før turisterne for alvor kom til byen. Den flotte foto samling af det gamle Alanya er en sjov “tidsmaksine” igennem Alanyas fortid. Se billederne her.

shopping center alanya, shopping center mahmutlar, mahmutlar shopping center, nyt shopping center i Mahmutlar,

Det nye shopping center i Mahmutlar

Et af årets store nyheder, var nyheden om byggeriet af det nye shoppingcenter i Mahmutlar. Det nye shopping center er også godt nyt for bolig ejerene.

Flere ejendomsmæglere i Mahmutlar forventer nemlig at bolig priserne vil stige efter centeret åbner, og at centeret vil være med til at skabe mere liv i Mahmutlar. Læs mere om det kommende shopping center her. 

Alanyaspor-alanya

Alanya Spor i Super ligaen

2016 blev også året, hvor Alanya Spor kæmpede sig op i den tyrkiske superliga, og det skabe flere spontane gadefester i Alanya centrum og stemningen i byen var fantastisk. Vil du vide mere om oprykningen så klik her.

rideskole alanya, alanya rideskole, danks rideskole i alanya, alanyas danske rideskole

Den danske rideskole i Alanya

En af årets solstråle historier var historien om Cavallo ranch & riding club, Alanyas danske rideskole. Ejeren danske Sofia Ergün har skabt rideskolen, og har efterfølgende ansat den professionel rideunderviser Anne. Rideskolen har 10 heste og ponyer, hvoraf 2 af dem er blevet transporteret til Alanya fra Danmark af Sofia selv og hendes far. Læs mere om Cavallo rideskolen her.

silas holst, silas holst alanya, alanya, silas holst, silas holst lejlighed alanya,

Silas Holst i Alanya

Et af årets bedste frokoster foregik sammen med dansemusen Silas Holst. Silas Holsts store hjerte er gået til de tyrkiske gadehunde, og han er aktiv i Alanya med at finde danske hjem til de tyrkiske gadehunde. Under vores frokost fortalte Silas Holst også om sin store kærlighed til Alanya. Læs den artikel her.

Tünel-cafe-alanya

Tünel cafe – En cafe med hjerte

Artiklen om Tünel cafe, hvor de handicappede var en del af serveringsteamet, var årets store artikel i vores magasin. Efterfølgende lagde vi den hjertevarme historie her på siden, og hvis du ikke har fået læst den endnu kan du læse den her.

Afskaffelse af vintertid

I 2016 besluttede man, at vintertiden i Tyrkiet skal afskaffes for at drage fordel af mere dagslys. Dette betyder at hele Tyrkiet fremover vil benytte sig af sommertiden, som blev stillet en time frem søndag d. 27. marts 2016, kl. 03.00. Dette er en vedvarende beslutning som vil gælde hvert år i alle årets dage.

Beslutningen blev taget d. 14. marts 2016 – man skal altså ikke længere stille uret 1 time tilbage søndag d. 30. oktober 2016, som man normalt ville have gjort kl. 04.00. Da man fortsat har sommer- og vintertid i Danmark, vil denne beslutning også have betydning for tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet. Normalt er Tyrkiet 1 time fremme, men vil fremover være 2 timer fremme, når Danmark stiller uret 1 time tilbage under vintertiden.

juice and friends, juice and friends alanya, alanya juice and friends, Crazy horse, crazy horse alanya,

Juice and Friends åbnede i Alanya

Juice og Friends er en moderne cafe med flot indretning, og mulighed for at sidde både ude og inde. Juice and Friends ligger bag Starbucks på hovedgaden, ikke langt fra Atatürk statuen.

Mollys pub, mollys pub alanya, alanya mollys pub

Molly’s pub solgt

En af efterårs store nyheder var salget af Mollys Pub, hvis nye ejer hedder Peter Jensen. I begyndelsen af December åbnede stedet med den nye ejer ved røret, og nye tiltag som sønderjysk kagebord og Jule glögg er allerede sat igang på Mollys pub i Oba, Alanya.

blog-alanya-tyrkiet

Blogs om Alanya

I Alanya er den en lille solid håndfuld bloggere, som deler ud om deres liv. Hvis du gerne vil se listen over Alanya bloggere, kan du se den her.

alanya-julekalender-2016

Alanya.Dk julekalenderen 2016

Igen i år har vi lavet julekalender i december på vores facebook side. Gik du glip af julekalenderen kan du se den her

tyrkiske-helligdage-2017

Helligdage i 2017

Helligdage kalenderen for 2017 er også blevet lagt på vores hjemmeside, og du kan se den her.

Dette var vores gennemgang af 2016 mest læste og mest populære artikler. Vi ser frem til at give jer meget mere i 2017. Godt nytår fra Alanya. 

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.