Börek med spinat og løg

Börek er en af tyrkiets mest populære snack.

En hver tyrkisk bager med respekt for sig selv, sælger altid minimum én slags börek.

Börek spises både som morgenmad og som snack i Tyrkiet, og den kan nydes både varm og kold. Börek kan laves med mange forskellig slags fyld, som f.eks fetaost/persille og spinat/løg.

 

Opskrift på Börek med spinat/løg: 


1 pakke filodej (börek dej)

2 spinathoved/frossen spinat 

3 løg

3 dl mælk

3 æg 

lidt chili

olie til bradepande

evt. smør

 

Fremgangsmåde:

Start med først at lave fyldet og væsken. Fyldet: skær løgene i tern, svits til de er klare og tilføj da spinat sammen med chilli. Væske: Pisk mælk og æggene sammen.

Bradepanden smøres med olie og første lag dej ligges i.

Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.

Der tilføjes 1/4 del af fyldet.

2. lag af dej ligges i.

Ca. 1/2 dl. væske smøres på dejen med en pensel.

Der tilføjes 1/4 del af fyldet. Fortsæt sådan indtil du ikke har mere fyld.

Der sluttes af med det sidste væske. Tilføj evt smør på toppen, hvilket giver en sprød skorpe. Sæt bradepanden i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Tag den ud når den er gylden.

Artiklen er lavet af bloggen Dansk i Tyrkiet. Se orginal opslag her

 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk retter
  • Tyrkisk börek
  • Tyrkisk morgenmad

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.