Gode grunde til at spise avokado

Del på:
Vintersæson i Alanya er lig med avokado sæson.
Og ligenu er byens bazarer fyldt med lækre grønne avokadoer.

 

Alanya og Avokadoer

Produktion af avokado i Alanya området startede i 1990. Siden har det vokset sig kæmpe stort. I dag producerer Alanya området 70% af  Tyrkiets samlede produktion af avokadoer. Der produceres 14 forskellige slags avokadoer, med en samlet vægt på 581 ton, som vokser på ca. 10.000 træer i Alanya. Der laves 8 forskellige retter mad med avokado i Alanya. Avokado er en frugt, ikke en grønsag.

4 grunde til at spise masser af avokadoavokado, fakta om avokado, guide til avokado, gode grunde til at spise avokado

1. Du kan reducere risikoen for hjertesygdomme

Ifølge Life Hack har forskningsstudier vist, at avokado har en positiv effekt på hjertekarsystemet. Det skyldes dens umættede fedt. Mættede fedtsyrer hæver kolesteroltallet og fremmer åreforkalkning og blodpropper. Umættede fedtsyrer, som avokadoer er fyldt med, sænker derimod kolesteroltallet og forebygger blodpropper og åreforkalkning.

Ud over sundt fedt indeholder frugten også en række næringsstoffer samt rigeligt med antioxidanter, som kan hjælpe med at forebygge inflammation og forbedre blodgennemstrømningen.

2. Du beskytter din hud og øjne
Carontenoider i avokado gør en række gode ting for din krop. Blandt andet kan de være med til at gøre aldringen af øjnene langsommere og forebygge problemer med synet.

De samme bestanddele i avokado beskytter også huden mod UV-stråler og holder huden glat og sund.

3. Du har måske nemmere ved at holde vægten
Avokado kan hjælpe med vægttab og med at holde vægten efter vægttab, fordi den får dig til at føle dig mæt. Når man føler sig mæt, har man mindre sandsynlighed for at overspise og derved tage på.

Derudover har studier vist en sammenhæng mellem et højt indtag af avokado mindre taljevidde og lav BMI.

4. Du mindsker muligvis risikoen for kræft
Nogle af bestanddelene i avokado er blevet sat i forbindelse med lavere risiko for mundkræft.

Andre studier tyder desuden på, at avokadoer har en potentiel rolle i forbindelse med forebyggelse af både bryst- og prostatakræft.

Kilde: Dagens

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.