KulturNyheder

Fakta om islam

Islam er en største religion i Tyrkiet, hvor 99% er muslimer og 1% øvrige. Den islamiske tro ses tydeligt i gadebilledet i Alanya, hvor mange kvinder bærer tørklæder og smukke moskeer er bygget med få hundrede meters afstand.

Selvom størstedelen af de fastboende tyrkere i Alanya er muslimer, blever religionen alligevel tilpasset det moderne samfund i Tyrkiet. Det er ikke længerer unormalt at se muslimer drikke alkohol, have tatoveringer eller vise kærlighed offentligt, som der ellers tidligere blevet set meget ned på i den muslimske kultur.

Kommer man til Alanya udenfor højsæsonen vil man også kunne opleve mange bryllupper. Et tyrkisk bryllup kan med lethed have flere hundrede gæster og festen kan varer flere dage. Man ser ikke mange bryllupper i højsæsonen fordi tyrkerne er for travle med at arbejde mens der er turister, til at kunne holde fri.

Muslimerne rundt omkring på jordkloden bliver 5 gange dagligt kaldt til de obligatoriske bønner af en mu´adhdhin

Det er følgende obligatoriske bønner: Fajr, zuhr, asr, maghreb, ishja

Den muslimske bøn kan bedes enten alene eller i fællesskab med andre, og før man kan bede kræves der rituel renhed af krop og ånd. Bønnen bedes i retningen af Kaaba´en i Mekka, og oftest tager en bøn ikke mere end 5-15 minutter.

Når der er bøn slukkedes der for musik. Dette gøres af respekt.

Det er værd at bemærke, at tiderne for bønnen i Islam er fastlagt på en sådan måde, at vores spirituelle rekreation falder fint sammen med tilføring af fysisk næring, og således tilgodeser den sjælens åndelige behov samtidig med kroppens krav på hvile. Morgenbønnen passer sammen med tidspunktet for morgenmad. Middagsbønnen passer med frokost, eftermiddagsbønnen passer sammen med tiden for en kop eftermiddagskaffe eller – te, solnedgangsbønnen passer med aftensmaden og aftensbønnen med et stykke natmad.
Ved at overholde disse bønner præger muslimerne hele dagen med spirituelle markeringer lige fra morgenstunden og hele vejen igennem til natten. Hvis en person har sovet over sig, så bør man bede den mistede bøn straks efter man vågner. Glemmer man en bøn/ eller ikke i stand til at udføre den, så må man bede den, så snart man kommer i tanke om det/ kan.

Vil du vide mere om Alanya og Tyrkiet kan du også læse:

Besøg en moske

Grøn er Islams hellige farve

Det tyrkiske sprog

Bazar i Alanya

Hvad en en Manav

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.