Fasulye piyazı – tyrkisk bønnesalat med hvide bønner

Tyrkisk bønnesalat, på tyrkisk kaldet Fasulye piyazı,  hører til en af tyrkernes egne favoritter. Den bliver spist i stor stil fordi den er lækker og har utrolig meget smag og så passer den til virkelig mange retter.

Tyrkerne bruger bønnesalaten til alt lige fra frokosten, til picnicen og det store tyrkiske meze-bord og til at servere sammen med köftefisk og kylling eller bare som en del af en selvstændig vegetarret med en god salat.

Bønnesalaten er også nem og billig at lave.

Ingredienser:

Til ca 4-6 personer

2 dåser forkogte Canelli bønner (svarende til ca 400 gram) eller ca. 250g små tørrede bønner, hvis du hellere selv vil lægge dem i blød og koge dem

3 mellemstore tomater, grofthakket

½ rødløg, skåret i tynde skiver

3-4 spsk sorte oliven

2 hårdkogte æg, skåret i kvarte

1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

saften af 1 lille citron

1 tsk sumak krydderi

1 tsk chiliflager (Pul biber)

smag til med salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Hæld de kogte og skyllede bønner i en stor skål. Bland de tyndtskårne løg, salt og sumak godt sammen i en lille skål for sig og sæt til side, indtil løgene bliver bløde og mere medgørlige.

Kog æggene til de bliver hårdkogte. Hak tomaterne, persillen og halver oliven og hæld det sammen med løgene op til bønnerne. Pres citronsaften og pisk den sammen med olivenolien og hæld det over bønnerne.

Krydder med salt og peber og chiliflager – husk at smag til, så det ikke bliver for salt.

Pil æggene og skær dem i kvarte og pynt salaten med dem sammen med et par ekstra oliven og evt et lille stilk bredbladet persille.

Du kan dække bønnesalaten over og sætte den i køleskabet, indtil du skal bruge den. Den kan sagtens holde sig i et par dage og bliver faktisk kun bedre af at stå i en dags tid.

Kilde: Loveantalya

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Bønne salat
  • Tyrkisk bønnesalat
  • Salat med hvide bønner

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.