Flyrejser med nyt pas og nyt pasnummer

Undgå denne fejl når du rejser på ferie:

Får du nyt pas, får du også nyt pasnummer. Har du allerede købt flybiletter inden fornyelse af passet, skal du huske at ændre pasnummeret på flybilletten, ellers bliver billetten måske ugyldig.

Flybilletter ved fornyelse af pas

Når du fornyer dit pas, får du altid et nyt pasnummer. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på, at hvis du har købt flybilletter inden, og du har oplyst dit gamle pasnummer, så kan flybilletterne være ugyldige, hvis de ikke opdateres.

Hvis du har skiftet dit navn

Hvis du har skiftet hele eller dele af dit navn ud, er det en god idé at få lavet et nyt pas.

Af sikkerhedsmæssige grunde vil flyselskaber og rejsebureauer ikke lade dig rejse, hvis dit navn på billetten og dit navn i dit passet ikke er det samme. Det er derfor vigtig at husk at opdatere både dit nye navn og dit nye pasnummer på flybilletter, som er bestilt for fornyelsen af dit pas.

Læs også: Um har lanceret en gratis rejse app

Hvis du mister dit pas Tyrkiet

Hvis du mister dit pas i udlandet, skal du politianmelde det på politistationen og bede om en politirapport eller en kvittering. Den skal du tage med til den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land sammen med to pasbilleder, der lever op til reglerne for billeder (se reglerne her).

Ambassaden kan udstede et nyt midlertidigt pas (nødpas), der gælder, til du kommer tilbage til Danmark. Du skal ed stor sandsynlighed betale et gebyr eller timebetaling for udstedelsen af nødpasset på Ambassaden / Konsulatet.

Læs også: Konsultatet i Alanya

Kilde: borger.dk

2 thoughts on “Flyrejser med nyt pas og nyt pasnummer

 • 12. februar 2017 kl. 20:57
  Permalink

  Hej

  Kender i til dette :

  Snakker om Alanya. Har spurgt altomalanya.DK om det samme men de kender ikke til det.
  Der siges i en gruppe her på Facebook at turister bliver stoppet af politiet for at vise pas og andet id og det samme når man sidder på en Restaurant. Passer det ?

  Besvar
  • 14. februar 2017 kl. 13:16
   Permalink

   Hej Carsten

   Det er korrekt der er øvet kontrol d.d grundet undtagelsestilstanden der er i landet. Udføres det kontrol, hvor man befinder sig skal man vise ID, og et af kravene der er sat under undtagelsestilstanden er at man skal bærer pas, når man ikke er tyrkisk statsborger.

   Jeg håber det var svar på dit spørgsmål.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.