Nyheder

Flyrejser med nyt pas og nyt pasnummer

Undgå denne fejl når du rejser på ferie:

Får du nyt pas, får du også nyt pasnummer. Har du allerede købt flybiletter inden fornyelse af passet, skal du huske at ændre pasnummeret på flybilletten, ellers bliver billetten måske ugyldig.

Flybilletter ved fornyelse af pas

Når du fornyer dit pas, får du altid et nyt pasnummer. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på, at hvis du har købt flybilletter inden, og du har oplyst dit gamle pasnummer, så kan flybilletterne være ugyldige, hvis de ikke opdateres.

Hvis du har skiftet dit navn

Hvis du har skiftet hele eller dele af dit navn ud, er det en god idé at få lavet et nyt pas.

Af sikkerhedsmæssige grunde vil flyselskaber og rejsebureauer ikke lade dig rejse, hvis dit navn på billetten og dit navn i dit passet ikke er det samme. Det er derfor vigtig at husk at opdatere både dit nye navn og dit nye pasnummer på flybilletter, som er bestilt for fornyelsen af dit pas.

Hvis du mister dit pas Tyrkiet

Hvis du mister dit pas i udlandet, skal du politianmelde det på politistationen og bede om en politirapport eller en kvittering. Den skal du tage med til den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land sammen med to pasbilleder, der lever op til reglerne for billeder (se reglerne her).

Ambassaden kan udstede et nyt midlertidigt pas (nødpas), der gælder, til du kommer tilbage til Danmark. Du skal ed stor sandsynlighed betale et gebyr eller timebetaling for udstedelsen af nødpasset på Ambassaden / Konsulatet.

Læs også: Konsultatet i Alanya

Kilde: borger.dk

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.