FestivallerNyt fra Alanya

Fotos fra Oliebrydnings festivalen i Gökbel 2017

I weekenden blev der for 13. gang afholdt oliebrydnings festival i Gökbel landsbyen.

Igen i år var der flere tusind tilskuer mødt op for at opleve en af Tyrkiets helt store nationale sportsgrene oliebrydning og opleve den storslået koncert med tyrkiske superstjerne Serkan Kaya.

Lørdagen blev festivalen åbnet med optog på pladsen. De mange deltagere blev sammenlagt til et 3 km langt optog som sluttede af på bryderpladsen. Både lørdag og søndag var Alanyas borgmester Adem mødt op for at overværer festlighederne.

Om aftenen var der mega koncert med Serkan Kaya, hvor mange tusind deltagere var mødt op. Koncerten med Serkan Kaya lørdag aften havde så stort et fremmøde at hele markedsområdet var fyldt med glade fans.

Søndag

Næste morgen (søndag) startede oliebrydnings kampende med den mindste aldersgruppe, og op ad dagen bliv bryderne gradvis ældre.

Traditionen med oliebrydning har været en fast del af den tyrkiske kultur i flere århundrede, og i Istanbul har man blandt andet afholdt oliebrydnings festival siden 1346 .

Det vides, at gamle egyptiske og græske soldater smurte deres kroppe ind i olie og kæmpede. Imidlertid er det i Tyrkiet blevet en tradition og i mange år er det blevet udført under bryllupsceremonier, sejres fester og for at fejre ankomsten af foråret.

Fordi de er smurt ind i olivenolie, er styrke og balance de to vigtigste ting i oliebrydning.

Festivallens fulde navn er 13. Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri, som oversat betyder Gökbel landsbyen olie modig brydning. Pehlivan er et persisk ord, der betyder modig/tapper. Der er en vis kærlighed og respekt over for pehlivan(s) som kommer af at en pehlivan er stærk, har en muskuløs krop og et sundt udseende. Man opfatter dem som helte og ”ordentlige” mennesker.

Sådan kæmpes der i oliebrydning

Modstanderne findes igennem en lodtrækning.

Oliebryderen kan vinde en kamp på en af følgende 3 måder:

1. Løfte sin modstander op i navlehøjde og bære ham tre skridt

2. Vende modstanderen på hovedet ved at løfte ham op ved fødderne.

3. Tvinge hans ryg mod jorden. En kamp kan være overstået være overstået på få minutter, men de kan også strække sig over 30-40 minutter. Derudover er oilebrydning en venskabelig sport, og har modstanderen f.eks fået græs i øjet, stopper man et øjeblik.

Galleri fra oliebrydnings festivalen 2017

[unitegallery gokbel2017]

GemGem GemGem GemGem

GemGemGemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.