NyhederNyt fra Alanya

G20 topmøde i Antalya

I år holdes G20 topmødet i Antalya.

G20 topmødet vil blive afholdte 15.-16. november 2015.

Mens mødet står på vil der være øget sikkerhed i Antalya lufthavn, så rejser man i denne periode, skal man være opmærksom på øget kontrol.

Det er verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU som skal mødes til årets G20 topmøde i Antalya. Den amerikanske præsident, Barack Obama, er blandt de G20-ledere, som vil være at finde ved mødet i Antalya, hvor krigen i Syrien vil være højt på dagsordnen.

Om G20 topmødet.

Donald Tusk, formand for Det Europæiske Råd, og Jean-Claude Juncker, formand for Europa-Kommissionen, repræsenterer EU på topmødet. De vil fokusere på seks nøglespørgsmål.

Flygtningekrisen.

Dagsorden: G20 må stå i spidsen for en koordineret og innovativ reaktion på krisen, som anerkender dens globale karakter og økonomiske konsekvenser, og fremme større international solidaritet om at beskytte flygtninge.

Dagsorden for beskæftigelse, vækst og investeringer.

Dagsorden: Det vigtigste resultat bør være G20’s opdaterede vækststrategier og beskæftigelsesplaner. EU vil støtte vækstambitionen på 2 %, som blev fastlagt sidste år.

EU vil også se positivt på G20’s investeringsdagsorden, som er en nyttig støtte til investeringsplanen for Europa. Den vil lægge særlig vægt på kvaliteten af private og offentlige investeringer.

EU’s mål vil være, at finansiel regulering fortsat skal stå højt på dagsordenen. G20 bør træffe de fornødne kollektive afgørelser for at forhindre en ny krise.

Ungdomsarbejdsløshed og social inklusion.

Dagsorden: Ungdomsarbejdsløsheden forbliver en topprioritet. EU vil støtte vedtagelsen af et G20-mål om at nedbringe andelen af unge, som er i størst fare for at sakke bagud på arbejdsmarkedet, med 15 % senest i 2025.

Gennemsigtighed på skatteområdet.

Dagsorden: Der bør være et ambitiøst mål om at træffe yderligere globale foranstaltninger for at bekæmpe grænseoverskridende skatteunddragelse og skattesvig. G20 bør navnlig udvise politisk lederskab om skadelig skattekonkurrence og udveksling af oplysninger om grænseoverskridende skatte

Kilde: consilium.europa.eu

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.