Interview og anmeldelse af Danske kvinder i mellemøsten

Danske Kvinder i Mellemøsten udkom i midten af december. Bogen er en ny og anderledes  portrætbog om otte danske kvinders liv forskellige steder i Mellemøsten skrevet af journalist og forfatter Iben Bjørgulf Antonsen, som selv er bosat i Dubai.

I bogen har hver af de 8 danske kvinder i Mellemøsten deres eget afsnit, hvor de ærligt og meget personligt fortæller kvinderne om deres liv i 7 forskellige mellemøstlige lande. I bogen deler de deres glæder og udfordringer med livet langt væk fra Danmark, og om de beskriver de livsbegivenheder, der førte dem til Mellemøsten.

Danske kvinder i mellemøsten, boganmeldelse Danske kvinder i udlandet, jeanette tvede, danskere i Alanya, dansk i alanya, dansk medie om alanya, bøger om mellemøsten, Iben Bjørgulf Antonsen
Det flotte cover på bogen om danske kvinder i Mellemøsten deler deres unikke historier.
I bogen møder vi 8 kvinder:

Siris Hartkorn som bor i Yemem. Hun driver sammen med sin mand sikkerhedsfirma Safer Yemen. Siris er fortæller om hendes kærlighed til det smukke men krigshærget land, om at være “det trejde køn” i en kultur hvor mænd og kvinder ikke er lige. Hun deler historierne om hendes kampe for at komme ind i Yemem, i de perioder hvor andre flygtede.

Line Jin som bor i Bahrain. Hun er uddannet jurist men har vendt sit liv 180 grader og er i dag crossfittræner og ejer af crossfitcenteret Crossfitseef. Hun giver i bogen et unik billede, af livet under sløret. Medlemmerne i crossfitcenteret er muslimske kvinder, som smider tørklædet og tager selfies på livet løs, så snart hoveddøren er låst og croessfit timerne starter.

Amneh Hawwa sombor i Palæstina/Israel. Hun er født og opvokset i Palæstina/Israel. Efter en længere kamp for sin selvstændighed bosatte Amneh sig i Danmark, hvor hun har uddannet sig i læge og senere som sexologisk rådgiver. Når hun er i Palæstina/Israel rådgiver hun de lokale kvinder om alt fra for tidlig sædafgang, til hvordan de bliver herre over egen krop. Hendes historie er en unik fortælling om en pige i et land hvor det ikke hendes køn ikke var værdsat, til en højt uddannet og meget respekteret kvinde i både Palæstina og Danmark.

Saliha Marie Fetteh som har boet i Irak og i dag bor delvis i Jordan. Saliha´s historie er en blanding af fortællingen, hvordan hun konvertede til Islam, blev gift med sin underviser og fulgte med han til Irak for at bo i et lerhus ude på landet. Hendes mand stikker derefter af fra Irak, og fanger Saliha i Irak, da hun ikke kan udrejse uden sin mands underskrift, og den kan hun ikke få. Hendes historie bliver efter en lang kamp vendt til noget positivt og i dag pendler hun mellem hverdage i fødelandet Danmark og Jorden, hvor hun drømmer om at blive gammel.

Lise Allam som bor i Egypten. Lise møder som ung drømmeprinsen Salah. De bor sammen i Danmark i 12 år, og får dammen 2 børn. Efter Lise´s svigerfar bliver syg og dør, følger Lise sin mand til Egypten. Livet i Egypten bliver en årelang kamp for at skabe indhold i hverdagen, og om at blive anerkendt som kunster. I dag er Lise en international anerkendt kunster og et forbillede.

Jeanette Tvede som bor i Tyrkiet (læs inderview nederst). Jeanette forelsker sig hovedkuls i tyrkeren Orhan på en ferie i Alanya. Forholdet med Orhan har i dag ændret Jeanettes liv og sammen ejer de firmaet J.O.Dreams. Jeanette fortæller om udfordringerne i tyrkiske arbejdsliv, forholdet til hendes tyrkiske svigerfamilie og om at tage en ny kultur til sig.

Ida Tillisch som bor i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater. Det lå ikke i kortene at Ida skulle arbejde for WWF da hun og hendes mand flyttede til Dubai i 2007. I dag er hun generaldirektør i WWF med 44 ansatte. Udover sit arbejde med at “rede verden”, består en stor del af hendes hverdag også i at afkode og forstå kultur og religion omkring hende.

Pernille Arenfeldt som bor i Sharjah, De Forenede Arabiske Emirater. Pernille er en passioneret underviser på AUS (American University of Sharjah), hvor hun underviser i kvinde- og kønshistorie og internationale studier. Pernille underviser med hjerte, og i hendes historie hører vi hvordan flere af hendes elever har ændret deres syn på kønsroller, p.g.a Pernilles undervisning og passion.

 

Danske kvinder i mellemøsten, boganmeldelse Danske kvinder i udlandet, jeanette tvede, danskere i Alanya, dansk i alanya, dansk medie om alanya, J o dreams

Interview med Jeanette Tvede

Jeanette Tvede er det tyrkiske bidrag i bogen. Hun ejer virksomheden J.O. Dreams og har været bosat i Tyrkiet i mere end 12 år. Alanya.Dk har taget en snak med Jeanette om hendes deltagelse i bogen Danske kvinder i mellemøsten, og hvordan det følelses at have sin personlige historie delt i en bog.

Bogen “Danske kvinder i Mellemøsten” udkom i december måned, og du deltager i bogen som dansk kvinde fra Tyrkiet. Hvad synes du selv om bogen?

Jeg har kun haft mulighed for at læse mit eget kapitel indtil nu, da jeg afventer at modtage mine eksemplarer, som forfatteren har valgt at få trygt specielt til os 8 kvinder som bogen omhandler. Men jeg venter spændt og glæder mig utrolig meget til at modtage dem.

Bogen kommer meget tæt på din personlige historie, og i bogen er det bl.a. en udtalelse fra din mor. Var det grænseoverskridende at dele din historie?

Jeg synes det har rigtig hyggeligt, at de ønskede et interview med min mor. Hun har jo fulgt mig igennem hele mit liv. Hver gang jeg hopper på et projekt, kan jeg nærmest se, hvordan hun blomster mere og mere af stolthed.

For mig er det en stor støtte, at mine forældre også finder min rejse spændende og samtidig en stor ære at kunne gøre dem stolte af mig.

Et af hovedemnerne i din historie, er historien om hvordan du har skabt dit firma J.O. Dreams og de kulturelle udfordringer der er. Er samarbejdet med den tyrkiske kultur blevet nemmere eller svære med tiden?

Det er korrekt at jeg har haft store udfordringer. Da vores kundegruppe er skandinaviske, er det vigtigt at hele teamet forstår vores kundegruppes behov. Mange udfordringer er løst og det håber jeg, jeg fortsat vil kunne på hele min rejse med J.O.Dreams.

Det kræver til tider en ekstra tålmodighed, men jeg udvikler mig samtidig og jeg kommer meget tættere på hver enkelt af min medarbejder, hvilket jeg ser som en stor fordel bl.a. i forhold til teamopbygning.

Hvad synes du i dag er den største kulturelle forskel mellem tyrkerne og danskerne?

Jeg synes ofte, der er forskel på diverse oplevelser, jeg løber ind i på privat plan og på forretningsplan.

Dog synes jeg der ofte er tale om mangel på forståelse af vigtigheden i forhold til kommunikation, viden af vigtigheden omkring det at lytte, manglende åbenhed over for nye tiltag og synspunkter.

Jeg mærker ofte at tyrkerne har svært ved at sige nej eller sige fra og egentlig have det godt med det. Og så synes jeg desværre ofte at løbe ind i en del mangel på faglig viden hos dem i mit forretningsliv. Når det så er sagt, synes jeg uden tvivl at vi danskere kunne lære en hel del af tyrkerne.

De er så menneskelige og åbne på det private plan. De har ikke en masse meninger om andres valg i livet og acceptere den enkelte som den er (så længe det du gør, gøres med et godt hjerte). De har ikke det samfundspres som vi har i Danmark, hvilke omhandler materiel prestige som en måde at mål til at opnå indre ro og tryghed i livet. De er rigtig gode til at dele og er hinanden meget nære.

Du har selv skabt din virksomhed fra bunden af. Vil du anbefale andre at starte virksomheder i Alanya?

Uden tvivl, sammen er vi stærkere!

Dette er en af mine stærkeste mottos, som jeg bruger. Jeg mangler dygtige forretningsfolk, som vil gå ind på markedet og udvikle i flok sammen med os andre. Dog vil min bedste anbefaling være, bliv på din egen halvdel og respektere dine medspilleres område. Det giver et bedre samarbejde, en stærkere helhed og et bedre bybillede til vores fælles besøgende.

Inden opstart, anbefaler jeg at man undersøger markedet godt og grundigt. Samtidig vil jeg også gerne understrege, at jeg vil anbefale at man som ny på markedet benytter sig af min rådgivningstimer og sparring. Det kan spare for mange unødvendige bekymringer og udgifter.

Hvis du gerne selv vil læse bogen, så kan den købes hos Gucca for 199,95 kr.

Læs også på bloggen: Ny bog – Danske kvinder i Mellemøsten

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.