COVID-19NyhederNyt fra Alanya

Karantæne ophævet og fly påbegyndt

Den 21/4 kom der langt om længe godt nyt til danskere og englændere, som ønsker at rejse til Tyrkiet.

Før 21. april var der krav om10 dages karantæne for alle som ankom til Tyrkiet fra Danmark og England (også påkrævet dem, da rejser via Tyskland, hvis de har opholdt sig i Danmark inden afgang) plus flere lande. Den 21. april blev denne regel ophævet for Danmark og England.

For at rejse til Tyrkiet kræves der nu en negativ covid-19 test, som er max. 72 timer gammel samt udfyldning af indrejseblanket. Læs mere om indrejseblanketen og hvor du udfylder den her.

Der er fortsat krav om at have en HES-code. HES-code fås automatisk via indrrejseblanketen eller via denne guide.

Flyselskabernes retningslinjer

På Turkish airlines hjemmeside er daglige flyvninger mellem København og Antalya med mellemlanding igangsat. Pegasus har også flere ugentlige flyvninger.

På Turkish airlines hjemmeside står der følgende (oversat fra engelsk til dansk): Alle passagerer i alderen 6 år og derover, der ankommer til Tyrkiet, skal afgive en negativ PCR-test (nukleinsyre). Prøven til testen skal være taget inden for 72 timer før passagerens planlagte afgang fra hjemlandet. Vi vil gerne minde dig om, at det er obligatorisk at tage en PCR-test inden din flyvning, og vi ønsker dig en god flyvning.

På Pegasus hjemmeside står der følgende (oversat fra engelsk til dansk): Passagerer, der er 12 år og ældre, skal indsende et negativt PCR- eller antigen-testresultat udført inden for de sidste 24 timer før deres afgangstid. Passagerer, der ikke har PCR-test, har ikke adgang til flyvninger.

turkish airlines, turkish airlines antalya, turkish airlines istanbul, turkish airlines billund, turkish airlines ålborg, sunweb, sunweb dk, sunweb alanya, sunweb gazipasa, sunweb hotel , sunweb hotel alanya, alanya sunweb, alanya sunweb hotel
Hjemrejse fra Tyrkiet til Danmark.

D.D er reglerne for hjemrejse fra Tyrkiet til Danmark følgende på UM.dk´s hjemmeside:

Du er undtaget kravet om isolation efter indrejse til Danmark fra et land eller en region, der er orange alene grundet landets indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. Du er ikke undtaget kravet om test umiddelbart efter indrejse til Danmark.

Hold øje med Tyrkiets farve her.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriets rejsevejledning 24/4

D.D skriver UM følgende om rejser til Tyrkiet:

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til: Hele landet pga. COVID-19, undtagen områderne i den røde bjælke. Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Læs hele rejsevejledningen her.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.