Kend dine flyrettigheder ved tyrkiske flyselskaber

Sommerferien er for nogle lige startet, og for andre er den lige for døren.

Det betyder en masse skal ud og rejse, hvilket giver travlhed i landets lufthavne. Men for en del passagerer starter eller slutter ferien desværre på en sur måde. Nemlig ved at flyet bliver forsinket, ombooket eller i værste tilfælde aflyst.

Selvom Alanya i år har færre besøgende end normalt, er Tyrkiet stadig mange danskers favoritrejsemål. Det er muligt at komme til Tyrkiet med forskellige de danske rejseselskaber men også via flere tyrkiske flyselskaber. Men hvordan er man stillet, hvis forsinkelsen sker med et tyrkisk selskab og er reglerne de samme som i EU?

På en del punkter er reglerne de samme, men på visse områder adskiller de sig også fra EU-reglerne.

Ved flyvning med tyrkiske selskaber fra Danmark gælder EU-lovgivningen, hvor der kan søges om kompensation hvis du ankommer 3 timer senere til din endelige ankomst destination.

Ved flyvning med tyrkiske selskaber fra Tyrkiet gælder tyrkisk lovgivning, der skal være 7,5 timers forsinkelse i forhold til ankomsttidspunktet til slutdestinationen, for der kan søges om kompensation. Forsinkelsen opstår typisk hvis der er en forsinkelse på det første fly, så passageren ikke når sit næste fly. Flyselskabet skal sørge for en ombookning.

Skulle der ske en aflysning af flyet er det nok med 2 timers forsinkelse.

De beløb der kan søges i kompensation er de samme uanset om man bruger den tyrkiske lovgivning eller EU-lovgivningen:

  • 100 Euro i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • 250 Euro i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
  • 400 Euro i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • 600 Euro i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.

Husk desuden at hvis forsinkelsen er over 2 timer, kan du gøre krav på mad og drikke fra flyselskabet. Huske at gemme kvitteringer, hvis du selv ligger ud for de ekstra udgifter.

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen.

Alanya.Dk har et tæt samarbejde med Flycancel som har kontorer både i Danmark og Tyrkiet. Flycancel har særligt fokus på tyrkiske flyselskaber og de har advokater i Tyrkiet, hvilket gør de kan vinde sagerne på max. 3 måneder.

Flycancel er en dansk klagevirksomhed, der hjælper forsinkede flypassagerer med opkrævning af den erstatning som de har krav på, op mod 600 Euro pr. billet. Det er muligt at gå 3 år tilbage og søge om kompensation.

Gem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.