Kisir – Tyrkisk bulgur salat
Tyrkerne er verdens mestre i bulgur og fantastiske retter med bulgur.
En af de meget velsmagende retter som tyrkerne laver er Kisir, som er en bulgur salat, der kan spises som en lille ret for sig selv, til tyrkiske mezze eller som salat til en hovedret.
Ingredienser til Kisir:
Til 4-6 personer. Forberedelsestid 25 min.
5 dl fin bulgur
5 dl kogt vand
1-2 spsk tomatpuré
2 spsk olivenolie
1-2 spsk rød peber pasta
1 tsk chili flager (men pas på og smag til, hvis du også bruger den stærke peber pasta)
Saft af 1 citron
2 spsk koncentreret sur granatæble sirup
1 mellemstort løg, finthakket
4 forårsløg, finthakket
4 tomater, finthakket
Håndfuld finthakket bredbladet persille
1 tsk salt
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
Bland bulgur, salt, friskkværnet peber, røde chili flager, tomatpuré, rød peber pasta og hakket løg og bland det grundigt sammen. Hæld varmt vand over denne blanding, rør rundt og lad det stå i ca. 15 minutter. Det er vigtigt, at al væden bliver absorberet, så bulguren får en lidt tør konsistens.
Tilsæt citronsaft og granatæble sirup sammen med den ekstra jomfru olivenolie og bland godt igen. Rør de øvrige ingredienser i og bland grundigt.
Du kan enten servere salaten i en skål eller anrette bulguren til kugler med en god spiseskefuld. Anret bulguren på skyllede salatblade. Opbevar den i køleskabet indtil du skal bruge den.
Kilde: Loveantalya.com