Kurban Bayram 2021 fejres i 9 dage

I år er ferien forbundet med Kurban Bayram forlænget til 9 dage.

De officielle helligdage er fra 20., 21., 22., og 23., juli men år bliver feriedagene forlænget.

I 2021 kommer Kurban Bayram til at strække sig over 9 dage fra fredag aften d. 16. juli til mandag morgen d. 26. juli.

Kurban Bayram bliver også kaldt Eid al-Adha og er officielle tyrkiske helligdage. På dansk kalder vi Kurban Bayram for offerfesten.

Den islamiske kalender er en månekalender, og derfor er det islamiske år 10-11 dage kortere end den gregorianske kalender.

Muslimske højtider følger derfor ikke årstiderne, men falder hvert år 10-11 dage tidligere end året før i forhold til den gregorianske kalender. Kurban Bayram starter altid 2 måneder og 10 dage efter Ramadanen slutter.

Læs også: Helligdag og specielle dage i Tyrkiet 2021

kurban bayram, Eid tyrkiet, Eid Alanya, offerfesten tyrkiet, offerfest, helligdage i Tyrkiet, Alanya dk, Kurban Bayram i Tyrkiet, Kurban bayram 2021, 2021 offerfesten,

Slagtninger under offerfesten og Covid-19 i 2021.

Det er normalvis køer, geder, får, der sælges. En sjælden gang imellem sælges der også kamler.

I 2020 har Alanya´s kommune besluttet at der p.g.a COVID-19 ikke må sælges store dyr, som bliver tolket som køer (og kamler) så derfor må man i år KUN slagte får og geder.

Kommunen giver på deres hjemmeside ikke en detaljeret beskrivelse af, hvorfor der ikke må slagtes køer, men begrundelsen skal måske findes i at en ko´s kød normalt bliver fordelt mellem 1-7 familier. Det gør mindst én fra hver familie ville møde op til slagtningen og at det ferske kød derfor blevet berørt af mange personer, hvilket øger chancen for smitte med Covid-19.

Modsat bliver en ged eller et får slagtet af én familie (man går ikke flere familier sammen om at slagte) og derfor er der kun en person til stede fra familien udover slagtnings personalet og eventuel imam.

I 2021 skal ALLE også beslutte tid til slagtning af deres dyr, så den sociale afstand bliver overholdt i Alanya samt at alle skal bære masker. Der er 4 steder de slagter i Alanya, de er Payallar, Mahmutlar, Gazipaşa Dolmuş Durağı og Eşgılık Düğün Salonu.

Læs også: De mest unikke steder i Tyrkiet

Kurban bayram, kurban bayram alanya, kurban bayram tyrkiet, kurban bayram muslim, kurban bayram 2021,

Sådan fordeler man det slagtede kød

Når man slagter et dyr, lige meget om det er en ged eller et får, til offerfesten, deler man det op i tre lige store dele: En del bliver givet til de fattige, en del giver du til familie og venner og en del er til dig selv og din familie.

Ifølge islam ofrer muslimer en ko, en ged, et får eller et større dyr for at mindes, da Abraham af Gud blev pålagt at ofre sin førstefødte søn Ismael. Abraham viste sin tillid og lydighed over for Gud ved at adlyde, og som belønning sendte Gud i sidste øjeblik en vædder, som han kunne ofre i stedet for sin søn.

I Koranen er der tale om en vædder eller et får, mens det i bibelen er omtalt som et lam.

Alanya 2020, Alanya 2020 billeder, billeder fra 2020 Alanya, Tyrkiet 2020, nyheder fra Alanya,

Lukket under Kurban Bayram

Under Kurban Bayram vil alle offentlige kontor være lukket. Det gælder blandt andet vand- og el selskaberne, banker, mange private virksomheder og kommunen. Husk at det i år gælder fra fredag aften d. 16. juli til mandag morgen d. 26. juli.

I Alanya mærker turister normalt ikke meget til de tyrkiske helligdage, da byen lever af turisterne, og derfor holder mange virksomheder som fokusere på turisterne ikke fri eller lukker deres forretninger. Efter lang tids lukning og flere omfattende karantæner, så forventes det heller ikke at man som turist vil mærke noget til det i 2021.

Under Kurban bayram ønsker man hinanden god bayram ved at sige Iyi bayramlar eller Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske helligdage
  • Kurban bayram 2021
  • Offerfesten i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage 2021
  • Juli i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.