KulturNyheder

Lær og forstå den tyrkiske kultur

At lærer og forstå en ny kultur er altid svært, og den tyrkiske er ingen undtagelse.

Nogle ting mellem den danske og tyrkiske kultur er ret ens, mens mange andre ting er vidt forskellige.

Skal du lærer den tyrkiske kultur helt at kende, skal du helt under huden på tyrkerne. Vi kan guide dig et stykke at vejen, resten kommer med tiden.

 

Sproget.

Det tyrkiske sprog er langt fra det danske, og det kan tage lang tid at lære. I turistbyerne snakker de fleste engelsk eller tysk som 2. sprog. Udenfor byerne og turistområderne snakker folk sjældent andet en tyrkisk. Hvis man gerne vil begå sig i hele Tyrkiet, er det en god ide at købe en ordbog, og lærer nogle parlørs udenad

Se Alanya.Dks dansk-tyrkiske parlør liste her

Bestil dansk-tyrkisk ordbog her

 

Tyrkiets politiske historie

Tyrkiets historie er lang og utrolig spændende. En afgørende person i tyrkiets historie er Atatürk. Atatürk var ansvarlig for at skabe republikken Tyrkiet i 1923, og han blev derefter landets første præsident. Hans bedrifter var store, og du kan sjældent gå ind i et tyrkisk firma, uden at se et billede eller en byste af Atatürk.

Læs mere om Atatürk her

Bestil bogen Atatürk Og Den Tyrkiske Revolution her

Bestil bogen Tyrkiet 1923-2013 her

 

Tyrkisk mad

Det siges at det tyrkiske køkken er en af verdens bedste køkkener, og mange bliver aldrig træt af deres lækre madlavning. Mange af de populære retter som de tyrkiske familier spiser i dag, er gamle traditionelle retter, som er gået i arv i mange generationer. En ægte tyrkisk kok bruger ikke deciliter mål og madvægte, hun smager sig frem, til maden har den rigtige tyrkiske smag.

Hvis du gerne vil prøve dig med tyrkisk madlavning, så se vores tyrkiske opskrifter her

Bestil en tyrkisk kogebog her

 

Familien

På mange måder er den tyrkiske familie, ligesom den danske. Men på mange måder er den tyrkiske familie også mere tæt, blandt andet er det helt normalt at yngre generation tager sig af den ældre. At kører langt for at se et fjernt familiemedlem er også normalt for mange tyrkiske familier og at man ikke flytter hjemmefra og ikke får børn før man er gift, er noget der sættes store ærer i.

Vil du vide mere om den tyrkiske familie, så klik her 

 

Gode bøger om Tyrkiet

Turen Går Til Tyrkiet – Carsten Fenger-grøndahl

Oplev Tyrkiet – Lonely Planet

Tyrkernes Istanbul – Carsten Fenger-grøndahl

Tyrkiet – Ole Bjørn Petersen
Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.