COVID-19Nyt fra Alanya

Lempelser af maske påbuddet og flere restriktioner

Mens Danmark og Sverige har fjernet alle restriktioner, så har Tyrkiet hold fast på deres.

Indtil i går, hvor der endelig blev meldt officielle restriktion lettelser ud fra Sundhedsminister Fahrettin Koca.

Note: Der har i flere dage floreret historier om at lettelserne var vedtaget på blandt andet de danske facebook sider, men det er først i går, onsdag d. 2 marts, at lettelserne blev vedtaget. Heldigt er flere de tidligere rygter nu blevet til reelle restriktion lettelser, men hver alligevel opmærksom på hvordan reglerne er udmeldt fra den tyrkiske regerings side.

corona update alanya, alanya corona update, alanya covid-19, covid-19 alanya
Følgende covid-19 restriktioner er ophørt / lempet i Tyrkiet
  • Brug af maske udendørs ophører.
  • Brug af maske indendørs er stadig aktuel og skal stadig bæres steder som fly, busser, teatre, biografer, hospitaler og klasseværelser men kan undlades de steder hvor “ventilationen er tilstrækkelig”, som det blev formuleret af Sundhedsministeren. Hvornår der er tilskrækkelig ventilation og hvem der er ansvarlig for den vurdering er stadig uklart.
  • Fremvisning og scanning af HES koden ophører.
  • Fra 10. marts skal indrejseformularen ikke længere udfyldes.

Flere skriver også om at forbuddet mod at spille musik til længere end til kl 00.00 ophører. At dette forbud er blevet fjernet har vi hos Alanya.Dk ikke kunne læse os til i det materiale vi har adgang til, men viser det sig at være korrekt, så retter vi naturligvis denne artikel til.

Alanya corona, Alanya Covid-19, Alanya 2020, Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet
Kommer restriktions lettelserne til at kunne mærkes i Alanya?

Hvis man har opholdt sig i Alanya indenfor de sidste 6-12 måneder, så ved man, at folk i Alanya længe har taget utrolig let på påbuddet med at bære maske udendørs. Der er ærligt talt ikke mange der har båret masker udendørs i meget lang tid. I sommers hvor temperaturen ramte 45 grader var det umenneskeligt have en maske på udendørs.

Tilgengæld har folk været gode til at overholde maske påbuddet i supermarkederne og steder som f.eks MC Donald, bybussen, kommunen osv, hvor folk pænt standser før døren for at tage deres masker korrekt på.

I Alanya har brugen af HES koder også været en næsten usynlig praksis. Selvom der er krav om at restauranter, banker, kommuner m.m skal skanne folk HES kode, så er det på daglig basis ikke noget der sker. De sidste 14 dage har Tea fra Alanya.dk kun fremvist sin HES kode én gang.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel handler om:

  • Restriktioner i Tyrkiet
  • Tyrkiet restriktioner
  • Rejser til Tyrkiet 2022
  • Rejser til Alanya 2022
  • Reglerne i Tyrkiet 2022
  • Lempelser af restriktioner i Tyrkiet

Kilder til informationen: www.aa.com.tr/en/health/, www.hurriyetdailynews.com

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.