Nyt fra Alanya

Løbetid for kattene i Alanya

Kattenes løbetid er for alvor startet i Alanya

Kattene miaver meget og ofte hele natten

Har man tynde vinduer, kan det i øjeblikket være svært at sove for hunkattenes højlydte miaver/hylen.

Vi satte os for at læse mere om katte i løbetid, og det ser ud til der går længe inden vi får en rolig nat igen.

Fakta om katte i løbetid:

Frugtbarhed

Når din kat er i løbetid, er hun i den frugtbare periode i hendes cyklus og leder derfor efter en partner. Normalt vil løbetiden indtræffe i løbet af foråret og i løbet efteråret. Løbetidsperioden kan variere i tid fra få dage til et par uger. En kat har normalt sin første løbetidsperiode når hun er omkring 6 måneder gammel, men nogle kan komme i løbetid allerede efter 4 måneder.

Hvad man skal være opmærksom på

Katte i løbetid vil hyle højt og konstant for at tiltrække en han til parring. De vil måske også strinte på vægge og møbler med stærkt lugtende urin i forsøg på at indikere at de er tilgængelige for en han.

Katten kommer i løbetid i januar-februar og så fortsætter den med regelmæssige brunstcyklusser indtil september-oktober. Igennem vinteren kommer katten ikke i løbetid. Avlssæsonen styres af den ændrede lysmængde, hvorfor man kan se at katte, der holdes inden døre kan fortsætte med brunstcyklusser hele året.

Kilde: Netdyrelæge og Hillspet

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.