Marts: Det kan du få på Alanyas markeder nu

Vinterne og foråret har i år været utroligt mildt i Alanya

Det byder at byens markeder, hver dag bugner med lækkert frisk frugt og grønt. 

I Alanyas forår er hvidkål og græskar f.eks på sæson, og derfor laves retterne tyrkiske hvidkålsruller og sødet græskar.

Læs også: Bykort over Alanyas markeder

Dette kan fås på bazaren i Marts: jordbær, bananer, ærter, sukkerærter, æbler, pærer, appelsiner, citroner, salat, hvidkål, rødkål, squash, tomater, agurk, bønner, peberfrugter, auberginer, persille, spinat, dild, vinsduer, gulerødder, løg, rødløg, kartofler, bagekartofler, forårsløg, rødbeder, broccoli, blomkål, majroer, champions, chili, porrer, græskar.

Delikatesser lige nu: Skovsvampe, jordbær, græskar, ærter, grape.

blodappelsin, bazar alanya, alanya bazar, frugter fra middelhavet,

Det skal du også smage:

Blodappelsiner: En sjælden gang imellem er det mulig at finde en sælger på bazaren, som sælger de utrolig smukke blodappelsiner. Blodappelsiner har været i Middelhavsområdet i flere århundreder. Om de er kommet fra Sydeuropa eller Kina vides ikke. Men den røde farve kommer kun frem, hvis frugten på træet i længere tid har været udsat for kølige nattetemperaturer. Den røde ‘blodfarve’ i blodappelsin kommer fra farvestoffet anthocyanin, der findes i mange planters plantedele. Under indflydelse af frugtsyrer, dukker denne røde farve op i segmenterne indeni og hos nogle sorter af blodappelsin ses det også på ydersiden af skrællen.

Advokadoer fra Alanya: Snyd ikke dig selv for Alanya lækre advokadoer, som har en tynd skral og en frisk cremet smag. Produktion af avokado i Alanya området startede i 1990. Siden har det vokset sig kæmpe stort. I dag producerer Alanya området 70% af  Tyrkiets samlet produktion af avokadoer. Der produceres 14 forskellige slags avokadoer, med en samlet vægt på 581 ton, som vokser på ca. 10.000 træer i Alanya. Der laves 8 forskellige retter mad med avokado i Alanya. Se en af dem her.

Diken Kabağı: På tyrkisk hedder græskaret Diken Kabağı, oversat til dansk betyder det græskar med pigge på – hvilket det også er. Væsken fra diken kabağı er meget klistret og derfor skal græskaret koges eller steges for at være lækkert at spise. Det kan bruges i forskellige sammenkogte retter eller steges i olie og spises sammen med yoghurt og salt. På græskaret er der små bløde pigge, som giver græskaret et meget specielt udseende. Læs mere om diken kabağı her.

Çağla: Çağla er den tyrkiske betegnelse for grønne umodne mandler. Ønsker du at smage Çağla, så skal du være hurtig, sæsonen er nemlig utrolig kort, før skallen på mandlerne bliver for hård til at de stadig kan spises. Mange spiser Çağla dyppet i salt, da kombinationen af de friske umodne syrlige mandler og saltet er en utrolig lækker smagsoplevelse. Andre tilbereder Çağla som en del af deres madlavning, f.eks i salater. Çağla indeholder C og E vitamin, hjælper til et bedre kolesteroltal and det siges at være kræft forebyggende. Det styrker også dit immunsystemet, maven og kan eftersigne kunne stoppe hoste.

 

Få bykort med bazarer her




Billeder fra Marts bazaren

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.