NyhederNyt fra Alanya

Ny færge mellem Alanya og Nordcypern

Den 30 maj 2018 starter en ny færgerute mellem Alanya og Girne på Nordcypern.

Efter færgeruten mellem de to byer har været lukket i en år række, åbner den nu op igen, pga stor efterspørgsel.

Den første færge fra Girne til Alanya er d. 30/5 og den første færge fra Alanya til Girne er den 31/5. Færgen kommer til at være for gående passagerer og ifølge færgeselskabets side starter priserne fra 50 tl.

Færgen fra Alanya ankommer i Girne havn. Girne er også kendt under navnet Kyrenia og det er Nordcypern tredje støreste by.

To ugentlige afgange fra Alanya til Girne

Færgen fra Alanya sejler til Girne hver torsdag og søndag kl 12.00. Turene i juni koster d.d 165 tl for gående passagere.

Færgen fra Girne sejler til Alanya hver onsdag og lørdag kl 10.00. Turene i juni koster d.d 190 tl for gående passagere.

alanya færge, alanya girne færge, færge fra alanya, færge fra girne, færge fra Tyrkiet til cypern

Fem færger mellem Tyrkiet og Nordcypern

Færgen mellem Alanya og Girne er én ud af fem færger mellem de 2 lande.

Udover Alanya færgen til Girne, er der også en færge mellem Mersin/anamur og Girne, samt en færge fra Taşucu og Girne.

Der er ca 2 timer mellem havnene Alanya, Amamur og Taşucu.

Fra Amamur og Taşucu sejler der også en færge til byen Mağusa (Famagusta), som lægger på den østlige del af Nordcypern.

girne havnen, færge til girne, færge til kyrenia, alanya girne færge, båd fra alanya til nordcypern

Girne og det tyrkiske besatte Nordcypern

Girne er med sine 33.207 indbyggere den tredjestørste by i Nordcypern. Byen blev grundlagt af grækere fra fastlandet.

Det var en vigtig koloni 1200-1000 f.Kr. og en selvstændig bystat frem til 312 f.K. Byen har tidligere heddet Keryneia, hvoraf nutidens navn Kyrenia stammer fra. I Girne finder man også to universiteter med 14.000 studerende, der giver byen et ungt og frisk pust.

Girne er en skøn ferie destination for både europæer og tyrkere, som ønsker at udforske tusindårs historie, shopping, spise lækker mad og gå nyde solnedgangen langs byens smukke hvide sandstrand.

Girne minder om en tyrkisk by, fordi Girne har været tyrkisk besat siden 1974, hvilket også er grunden til at sproget er tyrkisk og betalingen foregår i tyrkiske lira eller i euro.

Men Girne har ikke altid haft en tyrkisk tilknytning. Cypern har været en ø mange igennem tiden har haft herredømmet over, og kampen om Cypern er måske ikke afsluttet endnu. Cypern har igennem tiden været under styre fra blandt andet det osmanniske rige, briterne og grækerne.

Fra 30 maj kan du komme med færgen fra Alanya direkte til Girne. Hvis du ikke ønsker at sejle kan du også flyve fra Antalya til Ercan lufthavnen. Flyturen tager 45 minutter og derefter tager transfer fra Ercan til Girne ca. 30-40 minutter.

alanya girne færge, færge mellem girne og alanya, alanya seværdigheder

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.