Nye genbrugstiltag i Alanya

Alanya har i mange år været Tyrkiets førende by indenfor genbrug, og nu er endnu flere tiltag blevet tilføjet i gadebilledet i Alanya.

Overalt i Alanya centrum er der blevet opstillet nye blå genbrugsbokse, hvor man kan smide brugte glas, plastik , metal, papir i.

Langs havnen i Alanya er der, på turen fra Red Tower til Atatürk statuen, blevet opstillet over 4 nye genbrugsbokse, og der er dermed ingen undskyldning for ikke at smide den tomme vandfalske til genbrug, når den er tom.

Alanya som grøn by

De nye genbrugstiltag er en positive retning for Alanya, der med sin øget fokus på genbrug sender et signal til byens beboerer og de mange tusind turister, som hver år besøger byen, at det er vigtig at Alanya bliver en grønnere by, som værdsætter og bevarer den smukke natur om.

IMG_5537

Det er denne blå firkantet genbrugsboks, som nu er blevet en fast del af Alanyas gadebillede.

Kassen er har 4 huller, hvor man henholdvis kan smide plastik, glas, metal og papir i.

IMG_5544

Hullet til plastik er nemt at genkende, da plastik også hedder plastik på tyrkisk. Det er her, det er oplagt at smide brugte vandflasker i.

IMG_5541

Hullet markeret med ordet cam er hullet til glas. Der er i Tyrkiet ikke pant på almindelige sodavands flasker, og det er derfor oplagt at smide dem til genbrug når tørsten er blevet slukket.

IMG_5538

Metal hedder også metal på tyrkisk, og her kan du f.eks smide dine brugte sodavandsdåser i. Metal er et af de materialer, som tager naturen længst tid at nedbryde, og det er derfor vigtigt at det bliver sendt til genbrug. 

IMG_5539

Kağıt/Karton er hullet til papir og kartin.

IMG_5536

Har man metal, glas, papir eller plastik, som er for stort til at komme i den lille genbrugsbokse, skal man kigge efter denne boks, hvor man kan ligge store stykker materiale til genbrug.

På siden af boksen står der “Her Atık Yeni Bir Kazanımdır” som smukt betyder Alt skrald er en ny opdagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.