COVID-19Nyheder

Nyhed: Lempelser af mange restriktioner pr. 1/7

På gårsdagens kabinet møde kom der endelig godt nyt fra den tyrkiske regering.

Pr. 1/7 2021 bliver en række restriktioner lempet i Tyrkiet.

En nyhed som lokale, virksomhedsejere og fastboende udlændinge, der skal følge de samme regler som de lokale, har ventet længe på.

De nye lempelser pr. 1/7 er som følger:

(Note artiklen bliver løbende opdateret i takt med vi får flere detaljeret informationer)

– Alt karantæne ophører. Pt er der karantæne fra lørdag kl 22 til mandag kl 05 samt alle dage fra kl 22 til 05. Der vil naturligvis stadig være karantæne krav for covid-19 smittede.

– Alle indenrigs rejserestriktioner bliver ophævet. Ingen ændringer på udenrigs rejserestriktionerne eller reglerne for at indrejse i Tyrkiet.

– Restauranter, caféer, tehuse, sportsfaciliteter, museer, strandebarer mm. må have normale åbningstider. Pt skal alt lukke kl 21.00.

– Der må spilles musik til kl. 24. Diskoteker og vandpibe caféer vil fortsat være lukket, til stor uenighed for mange i regeringen og blandt lokale, særligt ejerene af denne type forretning, som var været tvunget lukket i over 1 år.

corona update alanya, alanya corona update, alanya covid-19, covid-19 alanya
Steder hvor der ingen lempelser er kommet

Siden nyheden om de lempede restriktioner kom ud i går, mandag den 21/6, har fokus på de danske facebook grupper været på maskerne.

Modsat Danmark, hvor man nu har ophævet alle maskepåbud, så er dette uændret i Tyrkiet. Det betyder der fortsat er krav om at bære masker i det offentlige rum, med undtagelser af steder som parker og strande hvor man kan holde 2 meters afstand og steder hvor man sidder og drikker / spiser. Der er endnu intet meldt ud om, hvornår maske påbuddet vil blive diskuteret.

Reglerne for at indrejse i Tyrkiet er også uændret, det er kun indenrigs rejserestriktionerne som bliver ophævet.

Der er også fortsat krav om at have en HES code. Hvis du endnu ikke ved hvad det er, så læs denne artikel.

rejserestiktioner Tyrkiet, Tyrkiet corona restriktioner, regler for corona i Tyrkiet, Covid 19 i Tyrkiet, juli i Alanya,
Kilde: edition.cnn.com
Fuld fart på vaccinerne

Tyrkiet gik i gang med at uddele vaccinationer for over 160 dage siden og D. 20 juni kl 19.45 blev offentliggjort at 7.773.105 havde fået det første eller første og andet stik.

På kabinet mødet sagde præsident Erdoğan, at Tyrkiet lige nu er dem der vaccinerer flest personer dagligt.

Tyrkiet har også allerede åbnet op for vaccinationer for dem som er over 30 år samt alle som arbejder i turisme. Tyrkiske statsborgere og fastboende udlændinge bliver alle tilbudt vaccinen, men det er hvert enkelts eget ansvar at booke tid til vaccination i Tyrkiet.

Der er lidt over 5000 nye covid-19 smittede hver dag, hvilket er et stort fremskridt fra de over 15.000 nye tilfælder, der var i starten af maj. En 3 uger lang national karantæne fra den 1. maj til den 17 maj havde en positiv effekt og fik antallet af nye smittede til at falde.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel handler om:

  • Restriktioner i Tyrkiet
  • Tyrkiet restriktioner
  • Rejser til Tyrkiet 2021
  • Rejser til Alanya 2021
  • Reglerne i Tyrkiet 2021
  • Lempelser af restriktioner i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.