Oplev Nordcypern fra Alanya med dansk guide

Del på:
Nordcypern er igennem de sidste par år blevet det nye eksotiske rejsemål for danskere. Tidligere var Nordcypern lukket af for international turisme og kun rejsende fra Tyrkiet kunne komme ind på den tyrkisk besatte del af øen. Men det har ændret sig, og heldigvis for det, der er nemlig en masse at opleve på den smukke middelhavs ø. 

I år har Eurodan for første gang sendt danske kunder fra Alanya til Nordcypern i samarbejde med et dansk rejseselskab.

Vil du også gerne opleve Cypern med afrejse fra Alanya? D. 2 oktober 2017 har Eurodan arrangeret en V.I.P tur til Nordcypern med dansk guide og udflugter rundt på hele Nordcypern. Dette er den perfekte mulighed for at se det smukke historiske landskab. 

Eurodan beskriver deres tur således: 

Tag  med Eurodan på en spændende  3 dages tur til Nordcypern

Vi skal opleve Nicosia, verdens eneste 2-delte hovedstad. Her tager vi på en spændende byrundtur og ser på øens seværdigheder og historie.

Også byen Famagusta er med på programmet. Den er også kaldet spøgelsesbyen. Byen har en glorværdig fortid som det østlige Middelhavs mest populære ferieby, men som siden den tyrkiske invasion i 1974 har været lukket helt ned – fuldstændig som om tiden har stået stille siden da. På turen vil vi besøge forskellige historiske steder, deriblandt også katedralen. Vi har på turen engelsk guide tilsluttet når vi besøger Nicosia og Famagusta, men der vil være dansk oversættelse fra vores danske ledsager.

Efterhånden er der en del casinoer på Nord Cypern, som gør at den kan kaldes det østlige Middelhavs Las Vegas eller Monte Cartlo og der bliver også mulighed for at kunne besøge den del af kulturen på Nord Cypern.

Turen er sat sammen så der er tid på egen hånd i både Kyrenia, Nicosia og Famagusta. Guiden som er engelsktalene vil være med os hele vejen på to af dagene, han vil fortælle os om de serværdigheder vi ser (der er selvfølig danks ledsager med som oversætte hvis der er behov for det.)

Program for turen :

Vi flyver med Pegasus kl. 07:05 fra Antalya lufthavn og lander i Ercan lufthavn ca. 50 min. efter.

Dag 1 : Kyrenia som vi besøger første dag, her skal vi blandt andet se den gamle havn som er byens centrum og Havneborgen og Skibsvragmuseet.

Dag 2 : Besøger vi Nicosia, hvor vi ser Byporten som er hovedindgang til cemtrum, Mevlevi Tekke Museum som har været hjem for Mevlana Ordenen der er kendt som de Hvivlende dervisher, Den Store Kro som er et gammelt karavanehotel, som i dag danner rammen om arbejdende værksteder, småbutikker og lokalt kunsthåndværk. Det overdækket marked som er renoveret med midler fra FN, Skt. Sofia Moskeen og ikke mindst den Grønne Linje som løber tværs gennem centrum. 

Dag 3 : Slapper vi lidt af ved vores skønne hotel og nyder udsigten, vi tjekker ud omkring middag og her begyder vores udflugt til Famagusta hvor vi bla. skal opleve Stk. Barnabas kirken og klostret som idag et et ikon- og hostorisk museum. Vi ser på Famagusta – fransk kongeby som var ørens mest velstående handelsby. Vi tager ned til stranden, ikke langt fra den gamle bydel, hvor spøgelsesbyen Vaosha ligger. Vi skal besøge, det bastante forsvarsværk omkring byen hvor Skt. Markus Løven er anbragt over indgangsporten. Skt. Nicolas Katedralen som blev opført i perioden 1298 – 1312 og det historiske  Figentræ med sin vældige krone som er 15 meter høj og 5 meter bred. Det blev plantet i samme år, som grundstenen til katedralen blev lagt. 

Tilmeld dig turen til Nordcypern her

Nordcypern her også været omtalt flere gang i år, på Alanya.Dks blog (TeaTougaard.dk). Læs mere om Nordcypern på bloggen her.
Facebook
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.