Nyt fra Alanya

Restriktionerne strammes endnu engang i Tyrkiet

De restriktioner, som blev løftet for lige omkring en måned siden, er nu blevet strammet igen.

Den 25 februar skrev vi artiklen om at Alanya ikke var blandt provinserne, som åbner op.

Dengang håbede man på, at den smule mere frihed ,der blev givet, også ville resultere i mere ansvar og at Alanya kunne gå fra at være orange til at blive gul og måske endda blå.

Men sådan gik det ikke Antalya provinsen, som Alanya er under, sammen med mange flere af Tyrkiets 81 provinser gik det den forkerte vej. D.D er næsten hele Tyrkiet rød, hvilket betyder de er højrisiko zoner.

Kun én enkel provins, nemlig Şırnakö har formået at forblive blå, men 58 provinser lige nu er røde.

Alanya Corona, Tyrkiet nyheder, Alanya karantæne, Karantæne i Alanya, Restriktioner i Tyrkiet, Restriktioner i Alanya,Alanya Corona, Tyrkiet nyheder, Alanya karantæne, Karantæne i Alanya, Restriktioner i Tyrkiet, Restriktioner i Alanya,
Billedet til højre: 29 marts 2021. Billedet til venstre: 15-21 februar 2021
Risiko kategorier i Tyrkiet

Lav risiko Blå: Provinser med mindre end 10 smittede pr. 100.000 indbygger

Medium risiko – Gul: provinser med 11-35 smittede pr. 100.000 indbygger

Høj risiko – Orange: Provinser med 36-100 smittede pr. 100.000 indbygger

Meget høj risiko – Rød: Provinser med mere end 100 smittede pr. 100.000 indbygger

Genindførte restriktioner og stramme regler under ramadanen

Følgende regler er gældende i Alanya (Tyrkiet) fra 29.03.2021

Mandag den 29. marts 2021 annoncerede den tyrkiske regering de seneste opdatering om COVID-19-situationen og status for hver af Tyrkiets 81 provinser. For den fulde liste over Tyrkiets provinser henvises til sundhedsministeriets websted: covid19.saglik.gov.tr/.

  • Provinser, der er anført i de meget højrisiko provinser har udgangsforbud i weekenden fra kl. 21 fredag til kl. 05 mandag. Det er fortsat tilladt at gå ud for at handle ind.
  • Fra d.d til 12 april må restauranter fortsat være åbne med 50% kapacitet fra kl 07-19.
  • Under Ramadanen, fra 13. april til 12 maj, må restauranter kun tilbyde take away. Der vil ikke være servering for siddende gæster.
  • Under den kommende Ramadan Bayram (ferie dagene efter ramadanens afslutning) har den tyrkiske regering lavet en lock-down fra 12. maj til 16. maj 2021.
  • Lokale begrænsninger kan kræve brug af HES-koder til at komme ind i statslige bygninger, skoler og offentlige rum såsom indkøbscentre, restauranter, caféer, biblioteker, sportscentre, bryllupshaller, barbersaloner, skønhedssaloner, massagesaloner og spilhaller.
  • Indkøbscentre, supermarkeder og frisører vil kun være åbne for service fra 07-19.
  • Biografer, fodboldbaner og lignende faciliteter er åbne for regioner i kategorien lav og middel (altså ikke i Alanya).

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Kilde: https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/ & https://www.aa.com.tr/en/politics/turkey-to-continue-curfews-to-fight-virus-president/2191939

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.