Nyt fra Alanya

Sådan gik Alanyas julemarked 2016

I går blev Alanyas 7. internationale julemarked igen afholdt på havnen i Alanya.

For andet år i træk blev det afholdt ved siden af kommunes bygningen og fremmødt var som altid stort.

I løbet af dagen faldet der en smule regn, men ikke noget der skræmte de mange besøgende væk. De besøgende bestod en stor del tyrkere og en mindre del udlændinge, som i fællesskab skabte en fantastisk stemning til markedet. I julemarkedes mange boder var mange europæiske lande repræsenteret. Det land der var mest repræsenteret var russerne, som ellers har været savnet i Alanya i år.

julemarked-alanya-2016-9
2 af de smukt klædte russere til julemarkedet

Den tyske kirke serverede sildesandwich, finnerne havde strikker strømper og polakkerne solgte julepynt og småkager. Den danske forening DK-Alanya var ikke at finde til julemarkedet i år, men i stedet var Charlotte Arnboe mødt op som den eneste dansker med en bod. Hun havde en bod i eget navn, hvor hun blandt andet solgte leverpostej.

julemarked-alanya-2016-8
Danske Charlotte Arnboe med Alex

Som en nyhed i år havde den nye delikatesse butik Mezza en stand, ligeså havde Juice and friends, hvis stand var yderst velbesøgte, og Building our future, som til daglig driver Tünel cafeen, solgte julepynt lavet sammen med foreningens handicappede medlemmer.

julemarked-alanya-2016-11
Juice and Friends til julemarkedet i Alanya

Midt i julemarkedet havde man ligesom sidste år hejst det støre jern-juletræ. På den store scene foran den kommunale bygning var der hele dagen live musik, hvor blandt andet nogle byens skolebørn gav koncert. I år havde man rykket julemanden og hans kone op ved siden af scenen, og som altid var der mange børn og voksne som gerne ville have et foto sammen med julemanden, der jo er fra Tyrkiet. 

julemarked-alanya-2016-1

Rygtet om Alanyas julemarked er efterhånden nået rundt i hele Tyrkiet og ved middagstid kom en af Tyrkiets støreste tv kanaler TRT Haber forbi bazaren for at lave et indslag.

julemarked-alanya-2016-7

Igen i år havde Alanya kommune med hjælp fra blandt andet byens udlændige forening stablet et super godt julemarked på benene, hvor stemningen var god, og hyggen i top.

Pengene fra julemarkedet går som altid til at forbedre forholdene for de handicappede i Alanya.

Se billederne her:

[unitegallery Alanyajulemarked2016]

Se billeder fra 2015 her

GemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.