COVID-19NyhederNyt fra Alanya

Sådan bliver du Corona-testet i Alanya

Hvis du har brug for at blive corona testet i Alanya?

I denne artikel gennemgår vi, hvor og hvordan det er muligt at blive testet for Corona i Alanya

I forbindelse med denne artikel har vi været i telefonisk kontakt med Baskent Hopitalet, Anadolu hospitalet, Yasam hospitalet og Stats hospitalet i Alanya.

Læs også: Alanya´s borgmester smittet med COVID-19

Hospitaler i Alanya, Alanya hospitaler, sygehuse i Alanya, corona test i Alanya, Skadestuer i Alanya, Alanya skadestuer,
Oversigt over hospitalerne i Alanya, som vi har været i kontakt med i forbindelse med denne artikel.

Baskent Hospitalet

Baskent hospitalet i centrum af Alanya, har en engelsktalende afdeling, som vi har været i kontakt med. Telefonisk fik vi oplyst, at hospitalet laver corona test uden tidsbestilling i tidsrummet 8.00-16.00 hver dag.

Du skal medbringe flybillet, pas og adresse oplysninger.

Testen har en egenbetaling på 30 € (ca. 224 danske kroner) og du får svar indenfor 24 timer. Se adressen på google maps.

Baskent hospitalets test er d.d billigere end stats hospitalets test.

Læs også: Corona test: Tyrkiet vs. Danmark

Anadolu Hospital (Alanya Anatolia Private Hospital)

Anadolu hospitalet på Kleopatra siden laver corona test men IKKE med henblik på udrejse af Tyrkiet.

Hospitalet laver deres corona test via blodprøver og resultatet giver både svar på om du har corona og om du har haft corona (de såkaldte Antibody test).

Testen har en egenbetaling på 30€ (ca. 224 danske kroner) og laves ved at møde op på hospitalet. Du får svar indenfor en time. Se adressen på google maps.

BEMÆRK at denne test altså ikke er gyldig som dokumentation ved udrejse fra Tyrkiet, men en personlig test, som du kan tage, hvis du gerne vil have hurtigt svar på, om du har eller har haft corona.

Yaşam Alanya Hospital (Alanya Life Hospital)

Yaşam hospitalet laver corona tests, men personen, vi havde telefonisk kontakt med, kunne ikke oplyse om typen af test eller prisen. Når vi får disse informationer, vil vi opdatere vi artiklen.

corona test alanya, alanya corona test, hvor kan man få en corona test i alanya, hvordan bliver man testet i Alanya

Det nye og det gamle statshospital

Tea fra Alanya.Dk har selv fået foretaget en corona test på stats hospitalet i starten af juli måned. På daværende tidspunkt foregik alle test på det nye statshospital / Yeni Devlet (New Alanya Education and Research Hospital / alkü alanya eğitim ve araştırma hastanesi) i Oba.

Fra den 17/8-2020 blev der åbnet op for corona tests på det gamle statshospital / Eski Devlet (Alanya Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü).

Der skildres mellem test på de to hospitaler således:

Nye statshospital / Yeni Devlet (New Alanya Education and Research Hospital / alkü alanya eğitim ve araştırma hastanesi):

 • Almindelig corona-test af lokale, fastboende og i nogle tilfælde turister. Fokus er på folk med der har været kontakt med en smittet. Se adressen på google maps.

Gamle statshospital / Eski Devlet (Alanya Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü).

 • Corona-test af turister fra d. 17/08-2020. Særligt med henblik på turister, som skal bruge testresultater på negativ corona test før afrejse fra Tyrkiet. Se adressen på google maps.

Der er egen betaling ved begge tests. Betalingen og dokumentation bliver oplyst til at foregå, ligesom den foregik da Tea blev testet i juli, dog er prisen ændret. Guiden nedenfor er rettet mod fastboende og turister som skal rejse ud af Tyrkiet.

Sådan gør du:

corona test alanya, alanya corona test, hvor kan man få en corona test i alanya, hvordan bliver man testet i Alanya
 1. Fotokopi eller udprint af flybillet. Elektronisk fremvisning godkendes IKKE.
 2. Kopi af opholdstilladelse for fastboende og pas for turister.
 3. 260 tl skal indbetales i Halkbank. IBAN nummer: TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41
 4. På hospitalet:
  1. A: Udfyld de generelle dokumenter og når du ankommer
  2. B: Efter underskriften vil nummeret blive hentet fra de generelle dokumenter.
  3. C: Registrering åbnes fra infektionssekretariatet.
  4. D: Betaling til kasserer. 100 tl for udlændinge/ikke tyrkiske statsborgere. 50 tl for tyrkiske statsborgere (denne del kan vi ikke 100% få bekræft ano august 2020).
  5. E: Corona-test foretages.

Undervejs i forløbet udleveres dokumenter og klistermærker som er patientens eget ansvar at opbevare sikkert.

Alanya´s statshospitaler lover testresultat indenfor 48, i nogle tilfælde 24 timer. Svaret kan enten afhentes i form af et underskrevet fysisk dokument eller ses på enabiz.gov.tr (kræver en bruger på e-Government /e-devlet, hvor du også kan bestille en HES code)

Antalya lufthavn

Der er også mulighed for at blive testet i Antalya lufthavn, men det skal ske mindt 1,5 døgn før afgang.

Testresultaterne taget i lufthavnen kan tage op til 36 timer på grund af intensiteten. Af denne grund skal de, der skal bruge et testresultatet inden afrejse have udført prøven senest 36-72 timer før afgangstidspunktet.

Corona test fra Antalya lufthavn har en egenbetaling på 250 tl. Læs mere om lufthavnens corona tests her.

NOTE: Vi gør opmærksom på, at artikel er researched så grundigt som muligt og efter bedste evner. Men lige nu ændre tingene sig hurtigt og ikke alt bliver gjort ordentligt offentlig lettilgængelig for pressen. Denne liste er ikke endelig, det er muligt der er flere måder at blive testet på, end det fremgår i artiklen.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.