Nyheder

Sådan er du stillet i forbindelse med Thomas Cook konkurs

Efter nyheden om Thomas Cooks konkurs tidligere i dag, har rigtig mange rejsende nu ufrivilligt fået forlænget deres ferie i Alanya.

For at hjælpe vores læsere, har vi via Forbrugerrådet Tænk og på Spies fundet frem til de vigtigste informationer til hvordan du skal forholde dig, hvis din rejse er påvirket af konkursen.

Information til gæsterne fra Spies hjemmeside:

Øverst på Spies´s hjemmeside er følgende information givet:

Spies’ ejer Thomas Cook Group Plc. har i dag ansøgt om konkurs. Det påvirker flytrafikken mandag, og alle flyvninger med Thomas Cook Airlines Scandinavia er aflyst. Vi arbejder intenst på at alle gæster flyves hjem på den bedst tænkelige måde. Vi beklager dybt de problemer og besvær, det medfører for vores gæster.

Er Spies også gået konkurs?
Konkursansøgningen gælder Thomas Cook Group og ikke Spies eller vores nordiske koncern.

Hvordan påvirker det Spies gæster?
Konkursen betyder, at Spies’ flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret i at flyve. Ledelsen for flyselskabet i Norden har derfor besluttet at aflyse alle flyvninger i løbet af mandagen. Samtidig undersøges al øvrig flytrafik, og som et resultat af Thomas Cook Groups konkurs, har den nordiske ledelse besluttet at indstille alle flyrejser i Norden indtil videre.

Hvis mit fly er aflyst, gælder da de almindelige rejsebetingelser?
Ja, hvis Spies har aflyst din rejse og ikke kan arrangere alternative løsninger, tilbagebetales hele rejsens pris ifølge pakkerejseloven.

Hvad sker der med de gæster, som befinder sig på rejsemålene?
Spies fokus er lige nu er at tage hånd om de gæster, der er påvirket, og Spies regner med at have mere information i løbet af dagen. Men i øjeblikket har Spies ikke alle svar på, hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke gæsterne.

Læs flere Spørgsmål & svar på Spies hjemmeside her.

Hjælpende guide fra Forbrugerrådet Tænk

Konkursen sker, mens du er af sted

Du har købt flybilletter:

Køber du flybilletter direkte hos et flyselskab, og går dit flyselskab konkurs under din rejse? Så er du automatisk dækket af Rejsegarantifonden, hvis følgende 3 krav er opfyldt:

  • Din flybillet er med udrejse fra og hjemrejse til en dansk lufthavn.
  • Du kan dokumentere, at du har købt og betalt flybilletten.
  • Flyselskabet, du skulle have fløjet med, er gået konkurs.

Rejsegarantifonden transporterer dig hjem så tæt som muligt på den dato, som din rejse oprindeligt er planlagt til. Køber du selv en ny flybillet hjem, er det ikke sikkert, at Rejsegarantifonden dækker din udgift til flybilletten.

Hold dig opdateret om konkurser på rejsegarantifonden.dk

Konkursen sker, inden du er taget af sted
Du har købt flybilletter:

Går dit flyselskab konkurs, inden du når at rejse? Så er det ikke sikkert, at du kan få hjælp af Rejsegarantifonden til at komme af sted eller få dækket dine udgifter til flybilletterne.

Rejsegarantifonden dækker automatisk, hvis du opfylder følgende 3 krav:

  • Du har købt flybilletter med udrejse fra og hjemrejse til en dansk lufthavn.
  • Du kan dokumentere, at du har købt flybilletten.
  • Flyselskabet, du har købt flybilletterne hos, er gået konkurs.

Rejsegarantifondens højeste prioritet er dog at få udrejsende, som er strandet, hjem igen. Du kommer derfor bagerst i køen, hvis flyselskabet er gået konkurs, og du endnu ikke er afrejst.

Rejsegarantifondens aktuelle formue har betydning for, hvor meget fonden dækker. Efter udrejsende er blevet dækket, kan der for eksempel kun være midler til, at du får en del af beløbet retur. Er du ikke afrejst, skal du betale en selvrisiko på 1.000 kroner per person.

Hold dig opdateret om konkurser på rejsegarantifonden.dk

Er flybilletterne købt med internationalt betalingskort?

Har du betalt din flyrejse med et internationalt betalingskort som Visa-delen i Visa/Dankort, Mastercard, American Express eller Diners Club? Så kan din bank søge erstatning på dine vegne, hvis dit flyselskab er gået konkurs. Kontakt din bank for mere information.

Betalte du med et rent Dankort eller Dankort-delen i dit Visa-dankort, er du dækket, ligesom hvis du havde betalt med kontanter. Banken kan derfor ikke hjælpe dig, hvis dit flyselskab er gået konkurs. Du kan dog anmelde dit krav i konkursboet.

Er du i tvivl om, hvilken del af dit Visa/Dankort, du har betalt med? Så kan du tjekke posteringen i din netbank.

Skal du betale med dankort eller Visa-delen af dit kort?

Dit forsikringsselskab dækker måske

Din rejseforsikring kan du prøve som en sidste udvej, hvis det ikke er muligt at få de tabte penge refunderet andre steder fra. Måske har du en rejseforsikring, der dækker ved flyselskabskonkurser.

Tjek dette, inden du køber rejseforsikring

Alanya.Dk sympatisere med de mange ramte af konkursen, men håber alligevel i får det bedste ud af jeres tid i Alanya.

Hvis I mangler noget at lave mens i venter på svar, så se vores oversigt over Seværdigheder i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.