Sådan får du en HES code (hvad det er)

2020 og en verden med COVID-19 har medført en masse nye regler og restriktioner i hele verden.

Hvert land har indført sine egne retningslinjer og derfor kan mange af de tyrkiske restriktioner og regler være overvældende for skandinaver at finde ud af.

En af de “nye tyrkiske ord”, som forvirre mange, er HES code. I denne artikel gennemgår vi, hvad en HES code er, hvornår den er nødvendig, Q&A om HES code og hvordan man får en HES code.

Læs også: Alt om de nye regler: 65+ får nu mere frihed.

Alanya corona, Alanya Covid-19, Alanya 2020, Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet

Hvad er en HES code (i Tyrkiet)?

HES står for Hayat Eve Sığar, som groft (og dårligt) oversat til dansk betyder Livet passer hjem.

HES code er en personlig kode implementeret af det tyrkiske sundhedsministeriet for at forhindre tilstedeværelsen af passagerer i lufthavnen, som er testet positive med Covid-19 eller har haft kontakt med en Covid-19 positiv patient og for at forhindre dem i at deltage i indenrigsflyvninger.

Det er obligatorisk at have en gyldig HES-kode, når du køber en billet til et indenrigs i Tyrkiet, ikke et udenrigs.

HES-koder kontrolleres 24 timer før flyvningen, og passagererne får besked om deres status. Passagerer, der ikke bliver godkendt af sundhedsministeriet, bliver nægtet at kunne flyve.

Læs også: Historie: Når restaureringer ender galt

Q&A: Spørgsmål og svar på om HES code

Hvornår skal du bruge en HES code?

HES-kode er obligatorisk på alle indenrigsflyvninger for tyrkiske statsborgere og personer, hvis udlændinges ID-nummer udstedt af den tyrkiske republik starter med 97, 98 og 99. 99 er startnummeret på opholdstilladelser.

Skal jeg have en HES Code, hvis min rejse starter med en indenrigsflyvning men flytter med en udenrigsflyvning?

HES-koden er på nuværende tidspunkt ikke obligatorisk for indenrigsflyvninger med internationale forbindelser. F.eks Antalya – Billund med mellemlanding i Istanbul. Hvis der er mere end 24 timers mellem indenrigsflyet og udenrigsflyet, så er HES-kode obligatorisk inden indenrigsflyvningen.

Skal babyer have deres egen HES code?

Nej HES-kode er ikke påkrævet for babypassagerer. Dette gælder alle babyer under 2 år.

Hvor lang tid er en HES code gyldig?

En HES-kode er kun gyldig i en bestemt periode. Udløbsdato for HES-kode skal være mindst 7 dage efter den sidste flydato på din billet. Ellers vil din reservation ikke blive bekræftet.

Læs også: Sådan undgår du hedeslag i varmen

Guide: Sådan får du en HES code

Hvis du skal bruge en HES via Hayat Eve Sığar appen, e-devlet (e-Government-portalen) eller ved at sende en sms. Nedenfor gennemgår vi detaljerne for de forskellige metoder.

App: Hayat Eve Sığar appen kan downloades i Appstore (Iphone) via dette link eller i Google Play via dette link.

Hes code, Hes code tyrkiet, tyrkisk Hes code, hvad er en hes kode, tyrkisk Hes kode, Covid 19 tyrkiet, tyrkiet Covid-19
Sådan ser siden på HES code delen ud på e-devlet

e-devlet: Hvis du har en bruger på e-devlet, så kan du via dette link, komme ind på sektionen, hvor du kan bestille en kode ved at trykke på “Yeni HES kodu”.

SMS (retningslinjer for danskere): Du kan få en HES code ved at sende en sms til 2023 fra dit tyrkiske telefonnummer. Virker ikke fra dansk telefonnummer. Sms for danskere skal opbygges således: HES DNK pasnummer fødselsår efternavn.

Eksempel: HES DNK 1234567890 1990 hansen.

Kilder: Turkish airlines, corendonairlines.com. Kilde til HES code: Pålidelig dansk kilde, som har benyttet denne metode.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel handler om:

  • HES code Tyrkiet
  • COVID-19 Tyrkiet
  • Hvordan får man en HES code
  • Hvad er en HES code Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.