COVID-19Helligdage og mærkedageNyt fra Alanya

Şeker Bayramı 2020 og karantæne i Tyrkiet

Når ramadanen 2020 slutter den 23. maj, så starter Şeker Bayramı, også kendt som Ramadan Bayramı eller Eid-ul Fitr.

Şeker Bayramı er en 3 dage lang ferie for tyrkerne, som normalt bliver brugt på at besøge familier og venner, eller tage på ferien.

Disse dage tager mange også hen og besøger deres afdødes gravpladser og går i moské.

Den føreste dag i Şeker Bayramı er det almindeligt at stå tidlig op og gå i moské. Dagen markeres med en særlig bøn i moskéen. Efter at have været i moskéen, tager mange hjem til familiens ældre (f.eks forældre og bedsteforældre) og viser deres respekt ved at kysse dem på hånden og derefter sætte hånden for panden.

Karantæne i Alanya, Corona Alanya, Alanya Covid-19, weekend karantæne i Alanya, Alanya 2020, Er Alanya sikkert at rejse til
MEN I ÅR BLIVER ALT DETTE ANDERLEDES.

Ikke alene har Covid-19 overtaget hele verdenen og igangsat en masse regler for, hvordan vi må være sammen som mennesker. Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan sagde i en pressemeddelelse D. 18. maj, at en fire-dage lang lukning af hele landet, vil starte den 23. maj.

Det betyder, at mens ramadanen slutter og Şeker Bayramı starter, d. 23., 24., 25., og 26. maj, er udgangsforbud i alle 81 provinser i Tyrkiet.

Dette er blevet besluttet som et led i bestræbelserne på at forhindre spredning af Covid-19 under den religiøse ferie, som normalt bringer folk sammen.

Ved at begrænse det tyrkiske folks mulighed for socialt sammenværd, håber den tyrkiske regering på at holde Covid-19 smitten under kontrol i Tyrkiet. Efter mange ugers stort indsats, er Tyrkiet nemlig ved at se effekten af deres mange hårde restriktioner, som blandt andet har betydet at ældre over 65, kronisk syge og unge under 20 år har været i hjemmeisolation siden slutningen af marts og at alle skal bære masker i supermarkeder og på bazaaren. Læs alle reglerne her.

For familiemedlemmer af martyrier er der blevet arrangeret kørsel til gravstederne, så disse familiemedlemmer kan få lov at ære deres afdøde under Şeker Bayramı.

moske alanya, alanya moske
De hellige pligter under Şeker Bayramı

Under Şeker Bayramı er der særligt 3 ting en rettroende muslim gør:  

1. Det er under Şeker Bayramı at muslimer skal udfører deres “zekat”, som er den muslimske skat, man betaler til de fattige. Mange har i 2020 valgt at gøre dette før Şeker Bayramı, grundet karantænen.  

2. Man bliver venner med alle med er uvenner med. Det er også almindeligt at give gaver. Det er meget forkert under Şeker Bayramı ikke at tilgive en person der siger undskyld, eller at være uvenner med nogen.  

3. Går til bøn i moskéen og bagefter besøger sine afdødes gravesteder. I 2020 kommer folk til at bede i hjemmet, mens besøg på gravsteder for mange må arrangeres før eller efter Şeker Bayramı.

Under vil mange hilse på hinanden med ordene “Bayramınız kutlu ve mubarek olsun“, som betyder “Må din fest blive velsignet”.

Læs også >> Tyrkiske helligdag og specielle dage i 2020

seker bayram, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, sukker festen, ramadanen

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiet Şeker Bayramı
  • Şeker Bayramı i Alanya
  • Şeker Bayramı i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage
  • Sukkerfesten i Tyrkiet
  • Tyrkisk Şeker Bayramı
  • Alanya Şeker Bayramı

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.