Nyt fra Alanya

Silas Holst og de tyrkiske gadehunde

For godt 2 måneder siden gik en gruppe danskeres hjertesag for alvor i luften.

Projektet, og den nu dansk registeret organisation hedder på Facebook Second Home Dogs – Tyrkiske gadehunde, og kendis danseren Silas Holst er en aktiv del af organisationen.

Selvom projektet er ret nyt, så har det allerede fået meget medie omtale, blandt andet da Silas Holst inviterede hans hundeelskende venner til Mad CPH for at samle ind til de tyrkiske gade hunde.

Alanya.Dk har mødte Silas Holst på En Vie beach til en snak om de tyrkiske gadehunde og hans kærlighed til Alanya.

Hvad handler projektet Second Home Dogs – Tyrkiske gadehunde om?

Vores danske projekt med de tyrkiske gadehunde handler om at skabe de bedste mulige betingelser for gadehundene. Dvs. vi vil være med til at sørge for foder, husly, vaccinationer, dyrlægebehandling og lokale initiativer i Alanya til fordel for hundene. Når der er mulighed for det, hjælper vi også med at adoptere hundene fra Tyrkiet til Danmark.

Hvad er din personlige historie med de tyrkiske gadehunde.

Da jeg første gang besøgte Alanya, i august 2015, i forbindelse med køb af vores lejlighed, så jeg en lille hvalp. Med det samme tænkte jeg ”Den kommer med mig hjem”. Det tog lidt tid og mig at finde ud af hvordan jeg kunne få det til at lade sig gøre, men da jeg havde fundet ud af hvordan jeg kunne få den med hjem, var hvalpen forsvundet.

Jeg fik min danske veninde til at hjælpe med at eftersøge den både blandt venner og på de sociale medier. Da hun fortalte mig, at hun havde fundet den igen, græd jeg i flere dage af glæde. Jeg gav hunden navnet Fruity og 3 måneder senere kunne jeg tage hende med mig hjem til Danmark fra Alanya.

I Danmark havde vi allerede hunden Batman og heldigvis kommer de 2 hunde, samt vores datter Maggie rigtig godt ud af det med hinanden. Dog har min datter lidt problemer med at forstå alle hunde ikke hedder Batman.

Fruity er en glad og sød hund, og hun var stort set stueren fra starten af, så vi har ingen problemer haft med hende. Fruity er i dag en dele hund imellem mig og min nabo Lone, fordi jeg arbejder så meget.

13183035_10208546607997682_1826959138_n
Silas besøger altid Tulays hundeinternat, når han er i Alanya. Her bor 30 hunde.

Hvordan kom du med i projektet om Tyrkiske gadehunde.

Jeg kom i kontakte med flere af de andre medlemmer af projektet da jeg var i processen med at adoptere Fruity.

Jeg så de mange gadehunde i Alanya, og jeg viste, at jeg ikke ville kunne leve med mig selv, eller nyde Alanya, hvis jeg ikke gjorde noget for at gøre forholdene bedre for de mange hunde, og det var sådan blev jeg en aktiv del af Second Home Dogs – Tyrkiske gadehunde.

Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil adoptere en tyrkisk gadehund?

På vores hjemmeside tyrkiskegadehunde.dk kan man se en a-z guide til, hvordan man kan adoptere en tyrkisk gadehund. Man kan også se hvilke hunde der søger et hjem lige nu.

Hvis man har forelsket sig i en hund fra vores hjemmeside, så ringer vi til de interesseret med nogle spørgsmål, for at sikre os, at hunden ender ved den rigtige familie. Vi mangler altid kærlige familier til de mange hjemløse hunde.

Har man mulighed for at tage en hund med sig hjem fra rejsen, så er det også en hjælp, vi er meget taknemlig for. Det er nemlig sådan at hunde skal have menneskelig ledsager på deres rejse fra Tyrkiet til Danmark.

Hvad hvis man selv har forelsket sig i en tyrkisk gadehund man har mødt på gaden?

Hvis man selv har fundet en gadehund, man gerne vil redde, så hjælper vi gratis med rådgivning omkring hvordan man kan få hunden med sig til Danmark.

Man er også altid velkommen til at skrive, hvis man har spørgsmål til hvad man kan gøre, eller hvordan man kan hjælpe.

Man kan støtte projektet ved at lave donationer, hvad går donationerne til?

Når vi modtager donationer, så bruges de til dyrelæge, hundefoder og lignede, som skal sikre at hunden har det godt eller får det godt.

Hvis man gerne vil adoptere en hund fra vores hjemmeside, så er de fleste af dem allerede til at få et nyt hjem, derfor koster det kun en adoptivfamilie 3000 kr at få en tyrkisk gadehund.

Information

Website: Tyrkiskegadehunde.dk

Facebook: Second home dogs – Tyrkiske gadehunde

Donationer kan laves til:

Bankoverførsel:

Reg.nr. 7051 Kontonr. 1168257

mrk. tyrkiskegadehunde eller øremærk evt. hvis du gerne vil hjælpe specifikt.

Mobilepay: 22769045 mrk. tyrkiskegadehunde

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.