COVID-19NyhederNyt fra Alanya

Skal danskere have en negativ corona-test ved afrejse fra Tyrkiet?

Efter vi i går havde offentliggjort vores artikel om Sådan bliver du Corona-testet i Alanya, var kommentaren flere steder til artiklen: “Skal danskere have en negativ corona-test ved afrejse fra Tyrkiet“.

I denne artikel kan du læse, hvornår du SKAL have en negativ corona test inden afrejse fra Tyrkiet og hvornår det ikke er påkrævet.

Rejser fra Tyrkiet til Tyskland som dansk statsborger

Hvis du har valg at rejse fra Tyrkiet til en lufthavn i Tyskland, f.eks Hamborg lufthavn, så SKAL du kunne fremvise en negativ corona-test, som er maksimalt 72 timer gammel før afrejse.

Kan du ikke fremvise en negativ test eller har du ikke fået foretaget en corona test, så oplyser flere flyselskaber på deres hjemmesider, at du bliver nægtet boarding.

Det er i denne forbindelse underordnet om du er dansk statsborger, tysk statsborger eller for den sags skyld fransk statsborger. Denne regel gælder alle som flyver fra Tyrkiet til en lufthavn i Tyskland.

Husk også at holde dig opdateret i udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyskland omkring reglerne for karantæne ved ankomst til Tyskland og eventuelle transit regler i landet (f.eks ved tog rejse fra Hamborg lufthavn til Danmark)

Note: Der er d.d ikke noget krav om dokumentation for negativ test ved indrejse fra Tyskland til Tyrkiet.

corona test alanya, alanya corona test, hvor kan man få en corona test i alanya, hvordan bliver man testet i Alanya

Rejse fra Tyrkiet til Danmark

Hvis du derimod skal afrejse fra Tyrkiet til en Danmark lufthavn, så er der IKKE noget krav om at kunne påvise en negativ test. Hvad reglerne for eventuelt karantæne eller test er ved hjemkomst, kan du holde dig opdateret på via udenrigsministeriets rejsevejledning.

Note: Der er d.d ikke noget krav om dokumentation for negativ test ved indrejse fra Danmark til Tyrkiet.

Andre artikler, relevante til Covid-19 i Alanya

Sådan bliver du Corona-testet i Alanya

Sådan får du en HES code (hvad det er)

Alanya´s borgmester smittet med COVID-19

Alt om de nye regler: 65+ får nu mere frihed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.