BørnefamilierGratis seværdighederSeværdigheder

Tophane Art House – Alanyas kunsthus

I retning mod Alanya borgen ligger der et gammelt tyrkisk hus med en helt speciel indretning.

Tophane Art House er indrette af den hollandske kvinde Bo Lourens, som selv har sat huset i stand og efterfølgende indrettet det med fantastisk, eventyrlig og inspirerende kunst. 

Bo Lourens elsker kunst og ser sig selv om en kunstnerisk sjæl. Derfor var det vigtigt for hende at have et smukt autentisk sted, hvor hun kunne udfolde sig kunstnerisk. Da hun overtog det smukke gamle Alanya hus var det helt ubeboeligt, men med hårdt arbejde og en stræk vilje fik hun sat huset i stand, så hun kan bruge det til at male og lave kunst af forskellige naturlige materialer, som f.eks sneglehuse, tørret græskar og drivtømmer.2016-11-27 12.10.02 (1)
Overalt i huset er der små og store kunstværker.

Huset har 3 etager, og besøgende er velkommen til at udforske stueetagen, hvor alt bærer præ af Bo´s kunsteriske talenter. Selv husets køleskab er blevet malet til en smukt maleri, så det bedre passer ind i husets samlet stil.

Som en del af hverdagen i Tophane Art House er Bo´s lille hvide hund også i huset. Den lille hund er et  kærligt lille væsen, som synes det er rigtig hyggeligt når der kommer gæster. Tophane Art huse, som huset er navngivet, ligger overfor det smukke lille hotel Lemon Villa.

Kunst til salg i Tophane Art House

De mange kunstværker er ikke kun til pynt, det er også det Bo lever af, og det der betaler huslejen. I princippet er alt til salg, men mens nogle malerier har priser på, skal andre kunstværker forhandles, hvis altså Bo vil sælge. Som enhver anden kunstner har hun sine egen favoritter, som ikke altid er lige nemme at sælge.

2016-11-27 12.04.51 (1)
Et lille udvalg af de kunstværker, der er til salg.

Tidligere tog Bo på kunstudstillinger, men det er hun stoppet med. I dag udstiller hun kun sit kunst i Tophane Art House, hvor hun bruger det meste af dagen.

2016-11-27 12.12.43 (1)
Traditionelt tyrkisk kunst har også været inspiration til det gamle hus.

Huset er indrettet med kontor, køkken, 2 lokaler med borde og stole og et lokale hvor Bo har installeret et TV, så hun kan strikke mens hun ser dagens nyheder. Tidligere har Bo i samarbjede med en underviser haft tyrkisk sprog kursus i huset samt workshops for kunstnere.

Praktisk information

Email: bolourens50@hotmail.com

Telefon: +90 537 264 30 81

Adresse:
Gem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.