NyhederNyt fra AlanyaShopping i Alanya

Tünel Cafe i Alanya: En Cafe med hjerte

Denne artikel er udgivet i Alanya.Dks 3. magasin 2016, og er en personlig beretning fra vores (chefredaktør Teas) besøg der.

Det er lørdag middag. Det er forår i Alanya og solen varmer så meget, at t-shirt er en nødvendighed. Jeg har aftalt at mødes med danske Karina foran Kandil boghandlen på 25 meter gaden, og herfra følges om til Tünel cafe.

Cafeen er skabt af og for de handicappet børn i Alanya, og det er børnene selv, som servere på cafeen. Jeg når knap nok at træde ind ad døren før Tuğba, som er en ung pige med Downs syndrom, kommer mig i møde og giver mig et kram. Hun siger velkommen på tyrkisk mens hun smiler stort. Hun ikke særlig høj, men et stort smukt hår med en blomsterspænde i. Hun har et sort forklæde på, som tydeligt viser, at hun er dagens tjener.

Tünel-cafe
Tuğba og stedet underviser i et kærligt kram.

Inde i cafeen møder jeg også tyrkiske Aynur, som taler både engelsk og tysk. Hun fortæller mig at det er forskelligt, hvem af børnene som er tjener, alt efter hvem som har lyst og ikke mindst tid. Der foregår nemlig hele tiden en masse kreative aktiviteter i cafeen. I dag males der på sten og laves perler sammen med den skolelærer, som er er knyttet til stedet. Aynurs søn har down syndrom, og hver lørdag er Aynur, hendes søn og hendes datter at finde i Tünel cafe. Kort efter jeg møder Aynurs søn Ozan, forsvinder mit kamera. Det har Ozan taget og han er i fuldgang med at irritere sin storesøster Elif og danske Isabella, med at tage billeder af dem, mens de maler sten.

IMG_5591
Ozan lånte Alanya.Dks kamera mens vi besøgte Tünel Cafe og det var ikke nemt at få det tilbage igen efterfølgende.

Der er en rolig og varm atmosfære i cafeen og det er ved at være frokost tid. Cafeen har ikke et menukort, men i stedet en tavle med dagens menu. Jeg bestiller en merçimek suppe, med aubergine moussaka og tyrkisk tzatziki. Prisen er 15 tl. hvilket er forbavsende billigt. I køkkenet står cafeens fastansatte personale, som består af en professionel kok og tjener, som hjælper og guider de handicappet tjenere med at servicer på en flot og professionel måde. Tuğba servere min mad for mig, og hun er en servicemindet pige, som også tilbyder at åbne min vandflaske for mig. Vandflasken er dog en smule for svær at åbne, og i stedet åbner vi den i fællesskab. Mens jeg spiser er de 3 irakiske piger Sına, Tına og Nur meget interesseret i, om jeg kan lide maden. Pigerne, snakker hverken tyrkisk eller engelsk, så vi signalere til hinanden med en tommelfinger, at maden er utrolig lækker.

Tunel-cafe-map

Tünel cafe åbnede i november 2015 og har åben fra Mandag-fredag fra kl. 09.00 til kl 22.00. Det er muligt at arrangere fødselsdag, bryllupper og andre events i samarbejde med cafeen.

Se Tünel på bykortet her!
Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.