COVID-19NyhederNyt fra Alanya

Tyrkiet åbner op, men uden danske turister

I torsdags kom der endelig godt nyt fra den tyrkiske regering, som har offentliggjort yderlig skridt i deres “normalisering-plan”.

I fredags kom der modsat dårligt nyt fra den danske regering, som fortsat fraråder alle unødvendige rejser til Tyrkiet og en lang række andre lande.

Tyrkiets normalisering-plan starter mandag D. 1 juni

Alanya.Dk modtager vores informationer direkte fra Alanya kommune og udlændinge komitéen, som vi er eneste danske medlem af. Vi har af princip valgt kun at dele de informationer vi får derfra, for at have så korrekte informationer som muligt samt undgå at forvirre vores læsere.

Rejseforbuddet i Tyrkiet bliver fjernet D. 1 juni sammen med en række andre lempelser på COVID-19 reglerne.

Erdogan sagde følgende på pressemødet:

”Rejsebegrænsningen mellem byerne i Tyrkiet bliver ophævet fra 1. juni. Vi vil muligvis genindføre disse begrænsning i nogle af vores provinser, hvis vi ser en negativ stigende effekt. Offentligt personale med administrativ orlov eller fleksible arbejdssystemer starter normalt arbejde igen fra 1. juni. Dagplejemødre og børnegaver åbnes også fra 1. juni. Der vil være særlig omstændigheder for offentligt ansatte med kronisk sygdom.

Karantæne i Alanya, Corona Alanya, Alanya Covid-19, weekend karantæne i Alanya, Alanya 2020, Er Alanya sikkert at rejse til

Udgangsforbud for dem over 65 år fortsætter

”Vi ser en fordel ved at opretholde nogle af udgangsforbudsbegrænsningerne et stykke tid længere. Der vil være dage hvor dem over 65 år kan gå ud, hvilket lige nu er søndage mellem kl. 14.00 og 20.00. Håndværkere og lignede over 65 år, der ejer virksomheder og som er i stand til at varetage deres virksomheder, vil være i stand til at være ansvarlige for deres forretning, forudsat at de overholder betingelserne for maske, afstand, renlighed.

De følgende tre begreber er meget vigtige: maske, afstand og renlighed. Unge mellem 18-20 er ikke længere under udgangsforbud mens unge under 0-18 år kan gå ud onsdage og fredage mellem 14.00-20.00″

Alanya corona, Alanya Covid-19, Alanya 2020, Tyrkiet Karantæne, karantæne i Tyrkiet, COVID 19 tyrkiet, corona virus i tyrkiet, weekend karantæne i Tyrkiet
Bænker er spærret af, så folk ikke sidder og er sociale i det offentlige rum.

Disse steder har tilladelse til at åbne 1. juni

“Fra 1. juni kan restauranter, cafeer, konditori, tehaver, foreningens hovedkvarter, swimmingpool, spa-type virksomheder igen servicere deres kunder frem til kl. 22.00, såfremt de overholder de regler, regering har udsendt.

Strande, nationalparker, og haver vil være i drift fra 1. juni inden for de fastsatte regler. Museet og historiske steder åbner også 1. juni.”

“Restriktioner for søfartsturisme, fiskeri og transport er blevet ophævet inden for de etablerede regler. Køreskolekurser og lignende kurser vil være tilgængelige fra 1. juni. Biblioteker, ungdomscentre og ungdomslejre vil kunne fortsætte deres aktiviteter i overensstemmelse med de betingelser, der er angivet fra 1. juni. Koncerter på steder med udendørs siddepladser kan starte igen, men er begrænset til at slutte kl. 24.00.”

Erdogan sagde afslutningsvis følgende: Jeg ønsker, at de beslutninger, vi tager, skal være medvirkende til at gavne vores land og vores nation. Og husk: maske, afstand og renlighed. Lad os ikke forsømme dissepunkter. Lad os gå rundt med en maske, lad os være opmærksomme på den fysiske afstand, lad os være opmærksomme på renligheden, som er vores tre uundværlige problemer.

Danmark fraråder fortsat rejser til Tyrkiet

Udenrigsministeriet har den 29. maj besluttet som minimum at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet frem til og med den 31. august.

“Det gør vi ud fra et forsigtighedsprincip, der handler om at minimere risikoen for, at danskere bliver smittet med COVID-19 i udlandet for derefter at tage smitten med hjem til Danmark. Samtidig er der fortsat strenge restriktioner i mange lande, ligesom mange transportforbindelser er indstillet. Det gør det besværligt at være rejsende, og det kan gøre det svært at komme hjem til Danmark igen”.

Det betyder Alanya bliver næsten tom for turister i år. Forhåbentlig bliver det muligt at rejse i efteråret.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.