Tyrkiet er hjem for sjove sportsgrene og spil

Tyrkiet er i et land, som byder på masser af spændende og unik kultur.

Denne kultur kommer til udtryk i alt fra de lækre nationale retter og lokale klæder til de livlige basarer fyldt med alverdens varer.

Her blander krydderier og pashmina-tørklæder sig med stimer af handlende.

Den særegne kultur kommer også til udtryk i landets sjove hobbyer. Her får du en lille introduktion til nogle af Tyrkiets pudsige og anderledes sportsgrene og spil. 

oliebrydning alanya, Gökbel, oliefightning, festival alanya, alanya oliebrydning, festivaller i alanya, tyrkiets nationalsport
Oliebrydning

Oliebrydning er en populær nationalsport, som du kan opleve flere steder i landet. Blandt andet afholdes der årligt en oliebrydning festival i landsbyen Gökbel nær Alanya. Den største festival er Kirkpinar, som finder sted hvert år nær den tyrkiske by Edirne.    

Oliebrydning er en pudsig og ældgammel sport, hvor det handler om at nedlægge modstanderen, mens begge deltagere er smurt ind i olivenolie og tildækket af tunge bukser.

Disse bukser er lavet af bøffellæder og vejer helt op til 13 kilo. Den ene modstander vinder over den anden ved enten at vende sin modstander på hovedet, lægge ham på ryggen eller løfte ham op i navlehøjde.

Alanyaspor, alanya forboldhold, tyrkisk superliga, superliga tyrkiet, alanyaspor tyrkisk superliga, fodbold i tyrkiet, tyrkisk fodbold, tyrkiske fodboldhold, alanya spor alanya fodbold, kampe i alanya, fodboldkampe i Alanya
Fodbold

Tyrkerne er besatte er fodbold og næsten alle har en tyrkisk fodboldklub, som de svæver troskab til. Süper Lig er Tyrkiets bedste nationale fodboldliga og den mest populære sportsturnering i landet.

Engageret Fodbold fans tager gerne med fan-busser på kryds af tværs af Tyrkiet, når der skal spilles kamp mod ærkerivalerne og en fodboldt kamp går ikke stille for sig.

Nogle ting er dog anderledes ved tyrkisk fodbold, sammenlignet med dansk. I stedet for fadøl og hotdogs serveres der nemlig varm tyrkisk the og solsikkefrø. Det kræver også et personligt Passolig kort at kunne komme ind til en fodbold kamp, hvilket gør at man altid ved hvem der er på stadion som tilskuer.

Okey 

Fra brydersportsgrene til de lidt mere rolige hobbyer og spil. Okey er et højtelsket spil i Tyrkiet, som spilles af langt de fleste lokale. Find vej til en af byens tehuse, og du vil helt sikkert støde på en del, som er i fuld færd med at dyste i dette spil. 

Reglerne kræver lidt at lære, men er alligevel overskuelige. På samme vis som med poker er Okey et spil, hvor det handler om at tilegne sig specifikke kombinationer for at vinde den enkelte runde, og ligesom i poker er det et multiplayerspil, som til nøds kan spilles af ned til to deltagere.

Modsat poker består okey af brikker frem for kort. Langt hen ad vejen kan Okey også sammenlignes med det velkendte rommy og de regler, der gælder her. Et godt kendskab til spillet er som regel en god måde at komme ind under huden på de lokale. Det giver jer nemlig mulighed for at dyste i spillet. 

Backgammon, spil i Tyrkiet, Tyrkiske spil, Tavla i Tyrkiet
Photo by iphotoclick
Backgammon / tavla 

Bliver vi ved brætspillene, er backgammon et andet populært spil i Tyrkiet, som du kan støde på over alt i gadebilledet. Faktisk er backgammon eller tavla, som spillet kaldes på tyrkisk, det mest udbredte brætspil i landet. Lyden af terninger, som rasles og brikker, der flyttes rundt, er altså en helt naturlig del af storbyens gader og den lokale kultur. 

Du kender måske allerede backgammon, som jo også er et populært spil i Danmark. Hvis ikke, er det forholdsvist let at lære spillet og dets regler. To deltagere dyster mod hinanden, idet de forsøger at komme af med deres brikker hurtigst. Undervejs kan der være mulighed for at slå modtageren hjem, hvis vedkommende efterlader en brik ene og alene. Taktiske træk er i høj grad en del af det, du bør lære, hvis du planlægger at spille backgammon på din næste ferie i Tyrkiet.  

Tyrkiet er således hjem for heftig wrestling og rolige brætspil. Om du foretrækker det ene eller det andet, er helt op til dig. Uanset hvad så kan de sjove sportsgrene og spil være interessante at opsøge på en ferie i Tyrkiet. Hver især giver de nemlig indblik i tyrkisk kultur og traditioner. 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.