Nyheder

Tyrkiets nye helligdag: Demokratiets og folkets dag

Natten mellem den 15 og 16 juli 2016 blev den tyrkiske regering ramt af et militærkup, som kom som en stor overraskelse for store dele af den tyrkiske befolkningen og turister om opholdte sig i landet.

Ved solopgang var kuppet afværget, og den folkevalgte regering sad stadig på magten. De europæiske medier kunne dog ikke få nok at nattens begivenheder og i mange dage efter blev der skrevet om de intense timer, som skabte det første militær kup i Tyrkiet siden 1980.

Tyrkiet blev erklæret i undtagelsestilstand og i ca. 24 timer var alle charter fly til Tyrkiet aflyst.

Kun de store byer blev ramt

Tyrkiets største by Istanbul og hovedstaden Ankara var de eneste 2 storbyer, der blev markant påvirket af det mislykkede militærkup.

Alanya og andre store turistdestinationer langs middelhavet måtte ligesom skandinaverne læse om kuppet i aviserne, da der intet var at mærke i byerne.

Efter det mislykkede militærkup blev der indført undtagelsestilstand i Tyrkiet. Undtagelsestilstanden, som bl.a. kræver at alle har gyldig ID på sig hele tiden, er den eneste forskel på hverdagen før og efter kuppet. Af flere omgange har den tyrkiske regering forlænget undtagelsestilstanden og den er stadig gyldig d.d gældende.

Den 15 juli er efterfølgende blevet erklæret ny officiel tyrkisk helligdag, for at fejre at demokratiet og folket sejrede over de militante oprøre og sikringen af den folkevalgte regering.

Alle offentlige kontorer vil i fremtiden derfor være lukket på denne dag. I år er den 15 juli en lørdag, hvor det offentlige i forvejen er lukket, men når dagen i fremtiden falder på en hverdag, bliver der være lukket.

Den nye fridag er en nyhed for alle, og hvordan fejringen af den kommer til at foregå vides endnu ikke.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.