Tyrkisk Kurban Bayram 21/8 – 24/8 2018

Kurban Bayram bliver også kaldt Eid el-Adha, og er en officiel tyrkisk helligdag.

På dansk kalder vi Kurban Bayram for offerfesten.

Kurban Bayram starter 2 måneder og 10 dage efter Ramadanen slutter. I år 2018 er Kurban Bayram fra 21/8 – 24/8
Lige nu kan man flere steder i Alanya se stor samlinger af dyr, som sælges (normalt køer, kamler, geder, får) Dette skyldes at mange tyrkere under Kurban Bayram slagter et dyr, normalt en ko, en ged eller et får. Ifølge islam gøres dette for at hylde Abrahams offer af et får, i stedet for af sin søn (i Koranen er der tale om et får, i Bibelen et lam).

Når man slagter et dyr, deler man det op i 3 dele. 1 del bliver givet til de fattige, 2 del spiser du med dine besøgende og 3 del er til dig selv og din familie.

Det er under Kurban Bayram at mange troende muslimer starter deres pilgrimsrejse til den hellige by Mekkah. Mekkah er den vigtigste by i islam. Mellem 2 og 3 millioner mennesker fra hele verden mødes hvert år i Mekkah i denne periode.

kurban bayran, offerfesten tyrkiet, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, tyrkisk offerfest, Eid mubarak

Under Kurban Bayram vil alle offentlige kontor være lukket. Det gælder blandt andet vand- og el selskaberne, banker, mange private virksomheder og kommunen.

I Alanya mærker man normalt ikke meget til de tyrkiske helligdage, da byen lever af turisterne, og derfor holder mange vikrosmheder ikke fri eller lukker deres forretninger.

Salget af slagtedyr starter omkring 1-2 uger før og de mange levende dyr skaber mange sjove trafik situationer, blandt andet når lastbilerne ankommer til byen med slagtedyr og når folk skal hjem med deres ny slagtet dyr.

Under Kurban bayram ønsker man hinanden god bayram ved at sige Iyi bayramlar eller Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.

kurban bayran, offerfesten tyrkiet
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.