Tyrkisk skoleafslutning: 3 måneders sommerferie

I morgen fredag får alle tyrkiske folkeskolebørn sommerferie.

Og derefter starter 3 måneders sommerferie for de tyrkiske børn.

Skolen starter nemlig først igen D. 19 september. Den lange sommerferie sætter et særligt krav til at familie eller venner kan underholde børnene i dagstimerne, da der i Tyrkiet ikke er et system med SFOér, ligesom vi kender det fra Danmark.

Mange familier bruger den lange sommerferie på at besøge venner og familie rundt i Tyrkiet, da der ofte kun tid om sommeren til denne type besøg.

Sommerferie og ramadanen

Igen i år falder starten af skolernes sommerferie sammen med den måned lange muslimske fastemåned ramadanen. Ramadanen 2016 slutter tirsdag den 5. juli. Når ramadanen slutter starter Seker Bayram, som varer i 3 dage, og er officiele helligdage. Læs mere og Ramadanen og Seker Bayram her. 

Ingen lektier i ferien

Ifølge tyrkiske regler, er det ikke tilladt for de tyrkiske underviser, at give lektier for i skoleferien, og det er derfor også op til forældrenen om børnene skal holdes deres undervisning ved lige i sommerferien, og om ferien skal være et total opgavefri.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.