Lav et tyrkisk testamente

Testamente i Tyrkiet

Et testamente i Tyrkiet kan laves både hos en oversætter og notar.

Når man køber en bolig i Tyrkiet, f.eks i Alanya, så er det naturligvis også vigtigt at sætte sig ind i, hvad der kommer til at ske med boligen, når man dør. For de efterladtes skyld er dette naturligvis nemmeste at varetage mens man er i live.

Lav et tyrkisk testamente.

Når du opretter et testamente i Tyrkiet kan du specificere, om din bolig skal tilfalde en special part.

Det er derfor ikke anderledes end med danske værdier: ønskes der en speciel fordeling af boligen, bør du oprette et testamente, ellers går alle værdier inde i boet, og fordeles herefter i følge den tyrkiske arvelov. Og lad os her slå fast, at værdien af den tyrkiske bolig fordeles efter dansk arvelov.

Advokat Kadir Erdogmus, dansk advokat med tyrkiske rødder forklare det således:
Med hensyn til arven (i det her tilfælde en feriebolig, red.) og dens fordeling gælder arveladers bopælslands arveregler. Dette vil betyde, at arven efter dig vil blive fordelt til dine arvinger efter de danske regler, men ejendommen vil blive behandlet efter tyrkiske regler, da en afdød ikke kan eje en ejendom længere.
Der er i den tyrkiske tinglysningslov bestemmelser om, at en ejendom ved skifte efter afdøde kan overdrages til arvingerne. Dette vil i givet fald ske efter afdødes bopælslands regler for så vidt angår deling af arven.

Boligen arves efter danske regler, hvor efter arvingerne skal igennem en skødeproces efter tyrkiske regler, ligesom enhver anden der erhverver sig en feriebolig i Tyrkiet.

Eftersom sælger i dette her tilfælde er afgået ved døden, skal der påregnes en længere sagsbehandlingstid for skødet, da papirer fra skifteretten i Danmark skal oversættes, og selve overdragelsen godkendes af retssystemet. Men må kan hjælpe denne process lidt på vej er med et tyrkisk testamente, eller et dansk testamente oversat til tyrkisk og stemplet af myndighederne.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til oprettelse af et tyrkisk testamente er du velkommen til at kontakte os her

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked

  Lad os også slå fast, at historier om at den tyrkiske stat overtager boligen, i fald der ikke er oprettet testamente er helt og aldeles forkert.

  Kilde: tyrkietblog.2base.com

  4 thoughts on “Lav et tyrkisk testamente

  • 6. april 2016 kl. 9:09
   Permalink

   Syntes at det er vigtigt at få tilføjet, at hvis mand og kone ejer en bla bolig sammen og der er ikke børn, så arver den afdødes søskende.

   Besvar
  • 23. maj 2016 kl. 22:16
   Permalink

   Vi har en lejlighed i Alanya og tænker følgende: I stedet for at oprette et testamente, vil vi lade vore 2 børn stå som medejere på Tapu / skødet. På den måde er de vel automatisk sikrede og kan ydermere springe en ejerregistrering over.

   Besvar

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.