NyhederNyt fra Alanya

Wikipedia genåbnet efter 2 års blokering

Fra april 2017 til januar 2020 har det online encyklopædi Wikipedia været blokeret i Tyrkiet.

Den 29. april 2017 blokerede tyrkiske myndigheder onlineadgang til alle dens sprogudgaver i hele Tyrkiet.

Den tyrkiske regering ophævede i onsdags det to-og-et-halvt år lange forbud mod Wikipedia, efter at landets øverste domstol for en måned siden havde bestemt at forbuddet var imod den tyrkiske forfatning.

Læs også >> 6 historiske fakta om tyrkisk kaffe

Adgang til Wikipedia blev blokeret i Tyrkiet i 2017, efter at webstedet nægtede at fjerne uflatterende referencer til Tyrkiets forhold til syriske militante og statsstøttede terrorister.

Tyrkiet genåbnede adgangen til webstedet igen onsdag, få timer efter, at Tyrkiets officielle nyhedsmedie offentliggjorde domstolens afgørelse til fordel for Wikipedia. I december havde retten fundet, at forbuddet krænkede ytringsfriheden, der er beskyttet i Tyrkiets forfatning.

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan
Wikipedia har savnet Tyrkiet

Direktør for Wikimedia Foundation, Katherine Maher, sagde i maj 2018, at fonden var “ikke sikker på, hvorfor der stadig er et forbud“.

I marts 2018 startede Wikipedia’s Facebook-side kampagnen “Vi savner Tyrkiet” og erstattede den sorte censurbjælke over Wikipedia-logoet med en rød.

Kilder: nytimes.com & wikipedia.org

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.